Şaban Cengiz Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Arıştırmacı Yazar Hayati İnanç, 'Esasen biz, zengin bir edebiyat ve kültür mirasının üzerinde oturan ama bu hazinenin değerinin farkında olmayan nesilleriz' diyerek, divan şiirinin derinliklerini kendine has üslubuyla anlatarak, genç nesillere divan şiirini sevdirmek adına bir konuşma yaptı. Divan edebiyatının değerli şairlerinden başta Şair Nabi olmak üzere birçok şairin şiirlerinden beyit örnekleri veren Hayati İnanç, konuşmasında Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Kanuni Sultan Süleyman ,Şeyh Galip Molla Camii, ve Nabi gibi şairlerin divanlarından örnekler vererek onların hayata, şiire ve aşka yaklaşımları hakkında bilgiler verdi.
Hayati İnanç, 'Bin yıllık Anadolu maceramızda 900 yıla yakın bir imparatorluk olarak var olduk. Günü geldi 52 devlet bağlandı. Kanuni dönemi öyle bir dönemdi. Yeryüzünde her unsurla bağlantımız oldu. İlim dilimiz olarak Arapçayı, sohbette edebiyat dili olarak Farsçayı Türkçemizle bir araya getirip Osmanlı Türkçesi dediğimiz dev bir oluşum sağladık. Bu coğrafyada gerçekleşti. Bununda şiir kısmına Divan Edebiyatı dedik. Çok doğru bir isimlendirme olmasa da mahsuru yok. Onda biz varız. Bütünüyle hikayemiz var. Çok zengin, çok doyurucu geniş bir ufuk bahşeden bir sanattır. Bundan mahrum kalmak cidden büyük üzüntü sebebi olur. Merakı olan, ilgisi olan bir miktar zahmeti göze alan dostlarımıza dönüp bakmalarını tavsiye ederim. Her şey gönlünüzce olsun' dedi.
Yazar İnanç konferans sonrası 15 Temmuz Milli İrade Meydanında bulunan çadıra gelerek okurlarına 'Can Veren Pervaneler' isimli kitaplarını imzaladı. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, konferans sonunda İnanç'a günün anısına hediye takdim etti.

Araştırmacı Yazar Hayati İnanç’tan Seydişehir’de konferans