Nilüfer Belediyesi'nin, Nilüfer Kaymakamlığı himayesinde Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyespor ve Nilüfer Kent Konseyi iş birliğiyle bu yıl 17'ncisi düzenlediği Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, TVF Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda düzenlenen açılış seremonisiyle başladı. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllülü, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Nilüfer Belediyespor Başkanı Muhammet Aydın, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ile Nilüfer Belediyesi'nin Almanya'daki kardeş şehri Hanau'dan gelen heyet de katıldı. 20 Mayıs'a kadar sürecek olan spor şenliklerin açılış töreni, saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı'na Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri de işaret dili ile eşlik etti.
Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri'nin açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sporla dolu geçecek bir aya, hep birlikte merhaba demenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. 17 yıldır hep aynı heyecanı, binlerce öğrenci, öğretmen ve Nilüferlilerle birlikte yaşadıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, '2002 yılından bu yana her yıl 20 Nisan'da spor şehri Nilüfer'e yakışan bu dev organizasyonun meşalesini yakıyoruz. Ve bir ay boyunca Nilüfer'de sporun her branşı, her yaştan çocuğumuzla birlikte kentimizde yaşatılıyor. Spor, şenlik ruhuyla Nilüfer'de hayat buluyor. Sporun, kardeşliğin, kültürün, sanatın, gençlerin ve gençliğe inananların şehri Nilüfer'de, böylesine kapsamlı, örnek bir organizasyonu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz' dedi.
Yaklaşık 21 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan organizasyonun sadece spor etkinliği olarak görülmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Bozbey, 'Aynı zamanda, barış, dostluk ve kardeşlik olgularını güçlendiren bir organizasyon' diye konuştu.
Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kapsayan bir tarihte gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Bozbey, 'Bu iki önemli bayramı kapsayan şenliklerimizde binlerce öğrencimiz barış içinde spor yaparak, geleceğe dair umutlarımızı yeşertecek ve bir kez daha sporla Nilüfer'den dünyaya barış köprüsü kuracak' ifadelerini kullandı.
Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'ni, farklı yaş gruplarındaki çocukları, sporun her dalıyla buluşturmak, onlara spor yaptırırken aynı zamanda sosyalleşmelerini sağlamak ve dünya barışına hizmet etmek amacıyla gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, organizasyonun bu yılki sloganının da bu hedef doğrultusunda 'Peşini Bırakma' olduğunu söyledi. Başkan Bozbey, 'Çocuklarımızın, sporun ve sanatın peşini bırakmasın' dedi.
186 okul, 29 branş, 20 bini aşkın öğrenci
Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri'nde bu yıl 186 okuldan, 20 bin 753 öğrenci, 2 bin 871 takımla, 29 branşta yarışacağını söyleyen Başkan Bozbey, bir ay boyunca yaşanacak spor şöleninde barışın, kardeşliğin ve dostluğun kazanacağını vurguladı. Şenliklere, Nilüfer Belediyesi'nin, Türkiye'nin yanı sıra 8 ülkeden gelecek toplam 13 kardeş şehrinden takımların da katılacağının altını çizen Başkan Bozbey, bu sayede yeni dostlukların kurulacağını ve spor aracılığıyla barışın pekişeceğinin altını çizdi. Şenliklerin, Bursa'nın olimpiyatları haline geldiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bütün Bursalıları bu heyecanı paylaşmaya davet etti. Nilüfer 17. Uluslararası Spor Şenlikleri'nde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Bozbey şöyle devam etti:
'Şenliklerimizi himaye eden Kaymakamlığımıza, paydaşımız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Nilüfer Belediyespor ve Nilüfer Kent Konseyi'ne de çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu gurur hepimizin, hep beraber, el ele, omuz omuza vererek Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'ni var ettik. İnanıyorum ki, daha uzun yıllar, giderek artan katılımla spor şenliklerimiz devam edecek.'
Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Selami Güllülü de, Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri'nin, yeni dostlukların kurulmasına, kardeşliğin pekişmesine ve dünya barışına büyük katkı sunduğunu vurguladı. Gülllülü, spor şenliklerinin Nilüfer'deki okulları şenlendirdiğini de söyledi.
Törende, Nedim Öztan İlkokulu öğrencisi Esma Sema Mert, öğrenciler adına bir konuşma yaptı.
Yaklaşık 4 bin 500 öğrencinin salonu tıklım tıklım doldurduğu açılış töreni, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Özlüce Anaokulu'nun minik öğrencileri, ritim gösterisiyle büyük alkış aldı. Açılış töreninde Zekai Gümüşdiş Ortaokulu, Mithat Enç Özel Eğitim Ortaokulu, Özel Şahinkaya Okulları, Alaaddinbey Özel Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin sergilediği gösterilerle coşku doruğa çıktı. Açılış töreninde, Nilüfer Halk Dansları Ekibi de gösteri sundu.

Nilüfer sporla şenlenecek