İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Vali Kemal Yurtnaç'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara ilave istihdam teşviki konusunda bilgiler verildi. Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda teşvik paketlerinin istihdamı artırıp işsizliği azaltacağını söyleyen İş ve Meslek Danışmanı Engin Köseer, ilave istihdam teşvikinden yararlanan sigortalıda ve işyeri yönünden aranan şartları ile destek tutarları hakkında bilgiler verdi.
Destek süresinin 2020 Aralık ayının aşılmamak kaydıyla 01 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 tarihleri arasında istihdam edilen her bir sigortalı için 12 ay olduğunu söyleyen Köseer, destek tutarının işyerinin faaliyette bulunduğu sektöre göre farklı hesaplanacağını dile getirdi.
Asgari ücretli için oluşacak sigorta primi ve vergisinin tamamının devlet tarafından ödeneceğini hatırlatan Köseer,'İmalat ve bilişim sektöründe hizmet veren işyerlerimiz ise sigortalının 5 bin 412 TL'ye kadar olan prim esas kazan tutarı için ödeyecekleri 2 bin 29 TL'ye kadar olan sigorta primi İŞKUR tarafından ödenecektir.' dedi.
İlave istihdam teşviki konulu toplantı soru cevabın ardından sona erdi.

Yozgat’ta Milli İstihdam Seferberliği tanıtım toplantısı