'1. Trakya Tanıtım Günleri' fuarının açılışı, Başbakan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlar, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ valilikleri yönetiminde Trakyalılar Vakfı ve Trakya Kalkınma Ajansı (TKA) desteğiyle yapılan etkinliğe, bölgede bulunan birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra, belediyeler ve özel sektör firmaları da destek veriyor.
19-22 Nisan tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) kurulan fuar ve tanıtım günlerinde, Trakya Bölgesi'ne ait yerel ürün ve değerler Ankaralılar ile buluşturuluyor. Bölgenin doğal, tarihi ve kültürel değerlerinin Ankara gibi büyük bir pazarda tanıtımının yapılmasıyla turizmde ve ticarette ciddi oranda gelir artışı bekleniyor. Ayrıca, Ankara'da ikamet eden Trakyalıları bir araya getiren fuar ve bu yıl 1'incisi gerçekleştirilen etkinlik, şimdiye dek üç ilin bir arada tanıtıldığı en büyük faaliyet olarak dikkat çekiyor.
4 gün sürecek olan organizasyon kapsamında AKM içerisinde satış reyonları, tanıtım stantları ile birlikte alan dışında protokol çadırı, ek yerel ürün satış çadırları ve sahne yer alıyor. Yöresel ürünlerin satış ve tanıtımının yapıldığı alanda, Trakya halk oyunlarının, türkülerinin ve adetlerinin de olduğu program ziyaretçiler ile buluştu.
Kakava şenlikleri, Roman halk dansları, Kırkpınar güreşleri, Trakya'da Hıdırellez olarak adlandırılan ve kapı gıcırtısını oynama vesilesi sayan on binlerin hayat coşkusunu, sevinç gösterisini yansıtan Kakava Şenliği ve ateş gösterisinde ziyaretçiler birbirinden renkli görüntülere şahit olacak. Ayrıca etkinlikte yer alan Roman halk dansları, misafirlere keyifli dakikalar yaşatacak. Yaşları 40 ila 80 arasında değişen 40 kişilik 'Cumhuriyet Kadınları Korosu' da fuarda sahne alacak. Türkiye'nin en eski belediye bandolarından Edirne Belediyesi Bandosu performansını sergilerken, klarnetin büyülü sesi, yerel klarnet üstatlarının ezgileriyle dinleyenleri mest edecek. Efsanevi kökene sahip Edirne'nin Kırkpınar pehlivanlarının yağlı güreşleri de alanda canlandırılacak. 600 yıllık sanat eserleri 15. yüzyılın ikinci yarısında Edirneli sanatkarların Türk-İslam sanatına kazandırdığı ve zamanla Osmanlı coğrafyasına yayılan yaklaşık 600 yıllık geçmişe sahip Edirnekâri sanatı eserleri de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Edirne'deki en eski meslek ve zanaatlardan birisi olan süpürgecilik ve yörenin el emeği sabunları ile Tekirdağ köftesi, Edirne ciğeri, peynir helvası, badem ezmesi, meşhur Kavala kurabiyesi, Trakya peynirleri ile sucukları, satır et, coğrafi işaretli hardaliye, süt ve süt ürünleri gibi bölgenin birçok yöresel lezzeti Ankara'ya taşınacak.

Trakya, Ankara’da tanıtılıyor