Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri ile Atakum Belediyesi işbirliği ile yapılan '70 İlin Yöresel Ürünleri' festivalinde yöresel yemek ve ürünler tanıtıldı.

YÖRESEL ÜRÜNLER

Atakum Emek Parkı'nda başlayan festival hakkında bilgi veren OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik öğrencisi Fatih Avcı, 'Biz öğrenciler olarak Samsun'un yöresel kahvesini üretiyoruz. Kahve, yöresel bir ürün olduğu için 70 ilden gelen katılımcılarla bir fuar gerçekleştirdik. Katılan tüm iller ya yöresel yiyeceklerini ya da yöresel eşyalarını tanıttılar' dedi.

HER KÜLTÜRDEN İNSAN

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise, 'Atakum ilçesinde 70 ilden vatandaş yaşıyor. O yüzden 70 ili bu fuara çağırdık. Belediye olarak 10 gün boyunca sürecek olan fuarda, 70 ilin geleneksel kültürlerini halkımıza tanıtmayı amaçladık. Üniversitedeki arkadaşlarımızla işbirliği yaparak kültürel farklılık ve zenginlikleri yansıtmak istedik. Biz zaten ilçe olarak bu kültürel zenginliği sürekli olarak yaşıyoruz. Atakum, İstanbul gibi bir ilçe olduğu için her kültürden insan ilçemizde ikamet ediyor. Bu zenginlikleri tek bir çatı altında toplayarak vatandaşlarımıza hizmet etmek istedik" şeklinde konuştu.

10 gün sürecek festival, çeşitli etkinliklere ve sirk gösterisine de sahne olacak.

Tayfur KARA