Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kermes düzenledi. İlkadım İstiklal Caddesi'nin Ağabali Caddesi ile kesiştiği mevkideki kermes, üyelerin katılımıyla açıldı. 4 gün sürecek kermese, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

GELİRİ ÖĞRENCİ BURSLARINA

Açılış töreninde konuşan Başkan Işık Özkefeli, "Milli egemenliğimizi ve varlığımızı Mustafa Kemal'in askerleri olarak her zaman korumaya ve bunun için mücadele etmeye sonuna kadar varız. Bu kermesle, çocukların ve gençlerin eğitim burslarını karşılamayı ve önümüzdeki 19 Mayıs için yapacağımız etkinliklere destek sağlamayı hedefliyoruz. 23 Nisan saat 14.00'te çocuk panayırımızı açacağız, çocuklarımıza sürprizlerimiz var. Onlar bizim geleceğimiz, her şeyimiz" diye konuştu.

ADD, HERHANGİ BİR DERNEK DEĞİL

Kermesi açık alanda yapmak istediklerini ama izin alamadıklarını söyleyen Kefeli, "Büyükşehir Belediyesi, Sevgi Gölü etrafında kullanmak istediğimiz alana izin vermedi. Valilik izin vermesine rağmen, belediyenin reddetme gerekçesi çok sayıda kermes talebi olması. Şu anda kullandığımız mülkü gönül dostumuz Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz sağladı. ADD herhangi bir dernek değil, Türkiye'nin en büyük demokratik kitle örgütlerinden biri. Böyle olmasını istemezdik" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR