Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Hayati Tekin, erken seçim kararının ekonomik nedenlerle alındığını belirterek, "488 milyar borç, bu memleketin borcu. Gelen de bunu ödemek zorunda kalacak. Şimdi bir de seçim 2019 yılında olacak diye her şeye zam yaptılar, zamları şimdi geri de alamıyorlar" ifadelerini kullandı.

ZAMLAR KALDI

MHP kendisini kurtarmak istediği için erken seçim hamlesi yaptığını savunan Tekin, "Çünkü ikisinin 50+1 etmediğini görüyorlar. MHP, 'AKP beni atarsa' diye bir tedirginlik yaşadı. Açıkta kalırım düşüncesiyle AKP'yi itti. MHP'nin kimin Cumhurbaşkanı olacağı umurunda değil, amacı 40 milletvekilini karşıya geçirmek. Şimdi sıkıntı AKP'de. Ekonominin durumundan dolayı kurtuluşu seçime gitmekte buldu. Çünkü 2019'a gitse daha berbat olacağını biliyordu. 488 milyar borç, bu memleketin borcu. Gelen de bunu ödemek zorunda kalacak. Şimdi bir de seçim 2019 yılında olacak diye her şeye zam yaptılar, zamları şimdi geri de alamıyorlar" dedi.

CHP HAZIR

Türkiye'nin önündeki 2 ayın çok yoğun olduğunu ifade eden Tekin, "CHP açısından bakarsak, bütün kongreler ve kurultay yapıldı. Tüzük kurultayını da yaparak bütün yetkileri aldı. CHP bu manada hazır. Halihazırda zaten yerel seçimlere hazırlanıyorduk, şimdi genel seçime odaklanacağız. Önümüzdeki bir yıl seçim atmosferinde geçecek. Bizim sıkıntımız zaten ekonomi, burada kayıran Allah, vatandaşı kayırsın" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU