Canik Belediyesi tarafından bilgiyi şehirle buluşturma amacıyla düzenlenen sempozyum ve panellere bir yenisi daha eklendi. Nisan ayında 3. Bin Yılda İnsan temasıyla gerçekleştirilen iki önemli uluslararası sempozyumun ardından Şehir ve İnsan konusu masaya yatırıldı. Canik Kültür Merkezi'ndeki panelde akademisyenler "İnsan, Değerler ve Şehir" konusunu konuştu.

ÖNEMLİ BULUYORUZ

Panelin açılış konuşmasını yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Nisan ayında iki sempozyumun ardından şehir ve insan gibi iki önemli konuda bilim insanlarını şehirle buluşturduklarını söyledi. "İnsan", "şehir" ve "medeniyet"in son yüz yıldır üzerinde çokça konuşulan konular olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Bu üç konu, üzerinde kafa yorulması gereken bir hal aldı. Dolayısıyla bu tür sempozyum ve panelleri, insanımızın ve şehrimizin kodlarını yeniden ortaya çıkarması bakımından son derece önemli buluyoruz" dedi.

MEDENİYETİN AYNASI

Şehir ve kentin birbirinden ayrı olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Bana göre bir şehrin kurulmasında öncelik mimarların, mühendislerin, haritacıların değil, sosyologların, psikologların, insan bilimcilerinin olmalı. Çünkü sadece beton binalar yaparak, bir şehri imar edemezsiniz. Bu şekilde sadece kent oluşturursunuz, ama bir şehir, bir medeniyet inşa edemezsiniz. Şehir, medeniyetin aynasıdır. Şehir, adeta bir KAP'tır, dolayısıyla içinde yaşayanlara kendi şeklini verir" şeklinde konuştu.

BİLGİ ÇAĞINDAYIZ

Bilgiyi şehirle buluşturduklarını da belirten Genç, şunları söyledi: "Bilginin iktidar olduğu 3. bin yılın başında Canik Belediyesi olarak sadece fiziksel gelişimin ötesinde insanın gelişimine katkı sağlayan, bilgiyi insanla ve şehirle buluşturan faaliyetlere de önem veriyoruz. Bugüne kadar 10 uluslararası sempozyum gerçekleştirdik. İnşallah bugün de Şehir ve İnsan ile ilgili çok önemli bilgiler edineceğiz. Değerli akademisyenlerimizin ortaya koyacağı bildirileri kitaplaştırarak insanlığın ve şehrin istifadesine sunacağız."

PANEL DÜZENLENDİ

Konuşmaların ardından "İnsan, Değerler ve Şehir" konulu panel düzenlendi. Prof. Dr. Mahmut Aydın'ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Prof. Dr. Metin Yılmaz, Prof. Dr. Erkan Perşembe ve Doç. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu şehir, insan ve değerler konularını masaya yatırdı. MÜSİAD işbirliği ile düzenlenen panelin öğleden sonraki oturumunda ise Prof. Dr. Faruk Alparslan'ın moderatörlüğünde Doç. Dr. Selahattin Kaynak, MÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erhan Eken ve Bahadır Tıbbi Aletler Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bahadır 'Gelişim, Ticaret, Ekonomi ve Şehir' konusunu konuştu.

GENİŞ KATILIM

Panelin açılışına Başkan Osman Genç'in yanı sıra AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erkan Malkoç, MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan, Memur-Sen İl Başkanı Nejdet Güneysu, Başkan Yardımcısı Alican Usta, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Barış BUDANOĞLU