Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Kongre ve Sergi Sarayı'nda İçel Musiki Derneği'nin kuruluşunun 33. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen 'Sadettin Kaynak Konseri'nde, Bestekar Sadettin Kaynak'a ait şarkılar seslendirildi. İçel Musiki Derneği'nin Klasik Türk Müziği Konseri ile dinleyicilerin yüreklerine dokunan koristler, gecede izleyenlerin gönüllerinde ve ruhlarında güzel nameler bıraktı. Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiği, iki bölümden oluşan konserde İçel Musiki Derneği ve Klasik Türk Müziği Korosunun seslendirdiği şarkılar müzikseverlerden tam not aldı. Konserin şefliğini ise Süleyman Güngör yaptı.
Konserin birinci bölümünde Segah Peşrevi makamında koro tarafından, 'Derman Kar Eylemez', 'Ayrılık Yaman Kelime', 'Son Ümidide Bitti' ve 'Enginde Yavaş Yavaş' gibi şarkılar seslendirildi. İkinci bölümde ise koro tarafından 'Kirpiklerinin Gölgesi Güllerle Bezenmiş', 'Bahar Bitti Güz Bitti', 'Gönül Nedir Bilene Gönül Veresim Geliyor', 'Niçin Baktın Bana Öyle', 'Tamburamın İnce Kıvrak Beli Var', 'Mersin Bağları', 'Benim Yarim Gelişinden Bellidir' ve 'Tel Tel Taradım Zülfünü' gibi Sadettin Kaynak'a ait besteler seslendirildi.
Ayrıca solistler, 'Menekşelendi Sular', 'Yollarına Gül Döktüm', 'Leyla Bir Özgecandır' ve 'Hoy Deniz Karadeniz' isimli şarkıları da seslendirerek dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Mersin’de Sadettin Kaynak şarkıları seslendirildi