TÜMSİAD Konya Şubesinde gerçekleştirilen ilk ders öncesi konuşan, TÜMSİAD Konya Şube Başkanı Berdan Aktan, günlük hayatta yapmakta oldukları ticaretin İslami kurallara uygun olarak yapmaları gerektiğini belirterek, 'Bizler ticaret erbapları ve iş dünyasının temsilcileri olarak günlük hayatımızda yapmakta olduğumuz ticaretimizi aynı zamanda dinimizin emrettiği İslami kurallara uygun olarak yapmak durumundayız. Dolayısıyla eksikliğini hissettiğimiz bu konular ile ilgili Selçuk Üniversitesinden yapmış olduğumuz talep ve karşılıklı imzalamış olduğumuz protokol çerçevesinde Selçuk Üniversitesi bünyesinde İslam Ticaret Hukuku ve Uluslararası Katılım Bankacılığı tezsiz yüksek lisans programı açılmış olup eğitime TÜMSİAD şube hizmet binası çatısı altında başlamıştır' dedi.
SÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ay ise Türkiye ekonomisinin kalkınması açısından da katılım bankacılığı ve İslami bankacılığın öneminin gittikçe artmaya başladığını söyledi. Dekan Prof. Dr. Ahmet Ay, 'Bu çerçevede biz eğitim camiası olarak gerek Türkiye ekonomisi gerekse sanayicilerle iş birliği içerisinde bu finansal sistemden ve bu enstrümanlardan ne kadar faydalanabiliriz, ne oranda bunu uygulayabiliriz bunun çabası içerisinde olduk. Bu çerçevede başta enstitümüz olmak üzere TÜMSİAD ile birlikte böyle bir program uygulamaya karar verdik' şeklinde konuştu.
'İslam'da Ticaret Hukuku ve Uluslararası Katılım Bankacılığı' programında ilk dersi veren SÜ Sosyal Bilimler Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Demirci ise, bir tezsiz yüksek lisans öğrencisinin buradan mezun olurken bir mezuniyet projesi hazırlama mecburiyeti var. Dolayısıyla 74 tane de 1 buçuk yıl sonra katılım bankacılığı ve uluslararası ticaret alanında proje hazırlanacak buradaki öğrenci arkadaşların çalışmaları olacak, hocalarla ortak çalışmalar yürütecek ve bu sektörü sadece uygulamasına değil teorisine bilimine de bir katkı sağlamış olacağız' şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından SÜ Sosyal Bilimler Fakültesi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Demirci tarafından ilk ders gerçekleştirildi.

TÜMSİAD üyeleri, yüksek lisans derslerine başladı