TBMM'de görüşülmekte olan 548 sıra sayılı kanunun 49. maddesinde CHP grubu adına söz alan Samsun Milletvekili Hayati Tekin, hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Milletvekili Tekin, iki haftadır görüşmekte olan DSİ Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısı'nın aşağı yukarı tüm maddelerinin ceza ve yaptırımlar üzerine olduğunu söyledi.

2 KATI PARA CEZASI

CHP'li Tekin, 49. maddenin üç bendinde de sulama yapanların nasıl cezalandırılacağına ve ne kadar ceza ödeyeceklerinin yer aldığını belirtti. Tekin, 'Bendi hazırlanan su dağıtım planında belirtilen zaman veya süre dışında sulama yapana birlik üyelerine, suladığı her dekar arazi başına su kullanım hizmet bedelinin 2 katına kadar para cezası, bu fiillerin tekrarı halinde her defasında ayrı ayrı olmak üzere 4 katına kadar para cezası ödenir' şeklinde ibareler var. İki haftadır görüşmekte olduğumuz 548 Sıra Sayılı DSİ Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısı'nın aşağı yukarı tüm maddelerinin ceza ve yaptırımlar üzerine kurgulandığı görülüyor' şeklinde konuştu.

ÇARE CHP

Dolar, Avro ve Sterli'ni İslam öncesi ilkel Arap topluluklarının taptıkları putlara benzeten Tekin, 'Liberal ekonomi anlayışıyla AKP her şeye para gözüyle bakıyor. Devleti yönetmekten aciz duruma düşmüş olan AKP hükümetinin imdadına ortağı MHP yetişmiş, kendini kurtarmak için AKP'yi fırına itmiş, AKP de çareyi acil seçim sirenleri çalmakta bulmuştur. Şimdi sıra millette… Ey millet! Yine yanılır, geri dönüşü olmayan yolda padişahlığı seçersen, putların altında, yani borcun altında sen kalacaksın. AKP'nin sizin için bir Sterlin bile ödemeye niyeti yok, acı reçeteyi çocuklarınıza içirmeye hazır olun. Umut demokrasi, çare CHP' ifadelerini kullandı.