Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 10'uncusunu düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali'nde, hayvanlar unutulmadı. 23 Nisan etkinliklerinin merkezi olan Uluslararası Fuar Merkezi'nde stant açan Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü, çocukların hayvan sevgisine önemli bir katkıda bulundu. Kartondan hazırlanan ve üzerinde 'Pati Bank' yazan kumbaralar çocuklara dağıtıldı. Harçlıklarından bir kısmını Pati Bank'a atacaklarını söyleyen çocuklar, burada biriken paralarıyla sokak hayvanlarına yiyecek alacaklarını belirtti. Çocukların bu anlamlı davranışı ise büyükleri tarafından, 'Pati Bank her zaman kazandırır' yorumlarına neden oldu.
Stantta ayrıca, Veteriner Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli'nde yürütülen vektör mücadelesi de anlatıldı. Mücadele kapsamında toplanan lastiklerin bir kahve masasına ya da bir çiçek sepetine dönüştürülmesi çocukların büyük ilgisiyle karşılandı.
Hayvan dostu minikler sokaklarda yaşayan kediler için Kocaeli'nin çeşitli notlarına bırakılacak olan kulübeleri de gönüllerince boyadı.

Çocuklar ’Pati Bank’ı çok sevdi