Birçok projeyi kapsayan gezi programında AK Parti İlçe Başkanı Konurer ve yönetim kurulu üyeleri yapılan yatırımlarla ilgili ayrıntıları ve rakamsal verileri Başkan Tutal'dan dinledi. Yatırım tanıtım gezisinde Başkan Tutal, KOMEK Binası, Şehitlik, Termal Sosyal Tesisler, Macera Parkı, Selçuklu Parkı, Eski Garaj ve Seyyid Harun Projesi, Makine Parkı, İtfaiye Merkez Binası, Atık Su Arıtma Tesisi, Kuğulu Vadisi Projesi çalışmalarında gelinen son nokta hakkında değerlendirmede bulundu. Başkan Mehmet Tutal, projeler hakkındaki soruları cevaplayarak, yaptıkları çalışmalarda şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti. Yıllardır hayal edilen bu projelerin gerçekleşmeye başladığını kaydeden Başkan Mehmet Tutal, 'Bu çalışmalar hepimizin övünç kaynağı olacak çalışmalardır. Termal yatırım yapmak isteyen ciddi yatırımcılarla görüşüyoruz. Bu konuda somut gelişmeler oluyor' dedi. Termal yatırımlarının önünün açıldığını dile getiren Başkan Mehmet Tutal, 'Çalışmaların daha hızlı ilerleyebilmesi için inşaat ihalesi yapıldı. 2018 yılı sonbaharında sosyal tesislerimiz vatandaşlarımızın kullanımına hazır olacak. Vatandaşlarımız termal kaplıca noktasında Seydişehir'i tercih edecek. Şaban Cengiz Kültür Merkezi yanında bulunan parkımızda yeni oyun alanları ve Macera Oyun Parkı oluşturarak modern bir çocuk bahçesi oluşturduk. Selçuklu Park ise ailelerimizin rahat edebileceği hoşça vakit geçirebilecekleri bir park olacak' şeklinde konuştu.
Diğer çalışmalar hakkında AK Parti İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerini bilgilendiren Başkan Tutal, 'Seydişehir'in yıllardır sorunu 'Eski Garaj Projesinde' inşaat çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Bu proje ile Eski Garaj Bölgesi hayat bulacak. Seyyid Harun Veli Cami ve Çevresi Düzenlemesi Projesinde yıkım çalışmalarımız devam ediyor. Mega projemiz olan, Seyyid Harun Projesinin ilk etabının çevre düzenlemesi sonbaharda bitirilecek. Arasta Çarşısının cephe giydirme çalışmaları ile ilgili ihalemiz yapıldı. İhaleyi alan firmamız çalışmalarına başlayacak. Bu çalışma ile Arasta Çarşımızın çehresi değişecek. Bakırcı Evimizde restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. Restorasyon çalışmaları tamamlandığı zaman burada da misafirlerimizi ağırlayacağız. Modern Makine Parkı binamız, bin 100 metre kapalı alan ve 16 bölümden oluşuyor. Makine parkımızda belediyemizin ihtiyacı olan kamelyalar, totemler, direkler ve birçok malzememizi kendimiz imal ediyoruz. Yeni itfaiye binasının arsası belediyemiz tarafından verildi. İnşaat çalışmaları başladı, 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Bugün beraberce yerinde gördüğümüz bu yatırımlarımızda bir sıkıntı görülmüyor, sadece arıtma tesislerinde müteahhitten kaynaklanan gecikme yaşıyoruz. Bu tesisin de yüzde 90'ı bitirildi, KOSKİ bu şekilde devraldı ve önemli bir aksilik olmazsa iki aya kadar da arıtma tesisleri faaliyete geçecek' açıklamalarında bulundu.
Kuğulu Vadisi Projesinde göletlerin yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Başkan Tutal, 'DSİ iş makineleri göletlerde çalışmalarına devam ediyor. Kuğulu Vadisi projemiz büyük bir proje. Fakat projemizi tamamlayabilmek için Marangozlar Sanayimizin buradan taşınması gerekiyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor' şeklinde konuştu. Bilgilendirme gezisinde AK Parti İlçe Başkanı, yönetimi ve meclis üyelerine de çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan Tutal, 'Seydişehir'in çehresini değiştiren ve büyük bir kent görünümü verecek olan bu önemli yatırımlarımızla, Seydişehir adına övünebilirsiniz. Bu kararlarımızı ve çalışmalarımızı birlikte yaptık. Bu konuda sizlere teşekkür ediyorum' dedi.

Başkan Tutal, AK Parti ilçe başkanı ve yönetimine projelerini anlattı