Kadın Danışma Merkezi'nin uygulama alanı olarak çalışmalarını yürüten Turuncu Kafe'de bahar programı yoğun geçerken, kadınların ilgisi de giderek artıyor. Prof. Dr. Nurten Budak 'Sağlıklı Beslenme ve Kilo Kontrolü', Nefes Terapisti ve Eğitim Uzmanı Emel Algül 'Zaman Algısı ve Duyguların İyileştirilmesi', ŞÖNİM Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi uzmanları 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği', Aile Danışmanı ve Cinsel Eğitim Uzmanı Gökçe Kaygısız 'Ailede Çocuğa Cinsel Eğitim Verilmesi' konusunda söyleşiler gerçekleştirerek, katılımcıların merak ettikleri soruları yanıtladılar.
Açıldığı günden bu yana kadınlara hizmet veren Turuncu Kafe'de bir ilk de gerçekleştirildi. Aile ilişkilerinin güçlendirilmesi, iyi bir ebeveyn olmak ve duygu farkındalığını arttırmak için erkek katılımcılarla da atölye çalışmalarına başlandı. Dede ve babalardan oluşan iki nesille 'Baba-Çocuk İlişkisi' üzerine söyleşi yapılırken, 'Öfke ve Öfke Kontrol Yöntemleri' üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde Sosyal Çalışmacı Umut Yaşar Göç'le de bir söyleşi gerçekleştirildi. Ayrıca bir grup kadın katılımcı Bağlum'daki Abdurrahim Karakoç Spor Tesisleri'nde yüzme kursunu tamamlarken, bir grup katılımcı da KOSGEB iş birliği ile düzenlenen dört günlük yoğun bir eğitimin ardından KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Belgelerini almaya hak kazandılar.
Kafenin kültürel etkinlikleri de hız kesmeden devam ediyor. Düzenlenen Konya gezisinde katılımcılar, Hz. Mevlana Türbesi, Şems-i Tebrizi, Alaaddin Tepesi, tarihi camiler ve 5 bin yıllık tarihe sahip eski Rum köyü Sille'yi gezerek bol bol fotoğraf çektiler.

Kadınların değişmez adresi Turuncu Kafe