ŞANLI DİRENİŞİN MİLADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan mesajında, 'Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu esası üzerine bina edilen Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşu olan 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktası, yedi düvele karşı verdiğimiz şanlı direnişin milli birlik ruhuyla zaferle taçlandığı bir milattır. 23 Nisan 1920, milli egemenliğimizin en somut yansıması olduğu gibi, geleceğe açılan ufkumuzdur. Milletimiz, ülkemizin içinden geçtiği bu en zor günlerde birlik ve beraberlik ruhu, inanç ve kararlılıkla verdiği mücadele ile yeniden dirilişini, şahlanışını tüm dünyaya ilan etmiştir. Aziz milletimiz, varlığına kasteden şer güçleriyle mücadelesini her devirde büyük bir kahramanlık ve kararlılıkla sürdürmüştür' şeklinde konuştu.

HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ

Karaaslan, çocukları, ülkenin aydınlık geleceği, dünya barışının teminatı olarak gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bu anlamlı günün, Atatürk'ün ve büyük milletin çocuklara verdiği değeri, inancı ve sarsılmaz güveni en güzel şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. Karaaslan, 'Bu vesileyle, dünyada çocuklara bayram hediye eden tek ülke olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, İstiklal Mücadele'nin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz' in ilk Başkanı, Cumhuriyetimiz 'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizin, istiklal ve istikbalimizin teminatı çocuklarımız ve dünya çocukları için huzurlu ve güven dolu bir gelecek diliyor; Türkiye Büyük Millet Meclisimiz 'in 98. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum' ifadelerini kullandı.

YARINLARIMIZIN GÜVENCESİ

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Milletvekili Köktaş mesajında, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli egemenliğimizin ilan edildiği, bu kutlu günü çocuklara bayram olarak armağan etti. Ulusumuzun en değerli varlığı olan çocuklarımız; barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesi. Ulusun, egemenliğini kendi eline aldığı bu mutlu günde, geleceğimiz olan çocuklarımıza daha güzel yarınlar bırakabilmek, onların daha iyi şartlar altında yaşayabilmeler için bizler gayretli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız; çocuklarımızın barış, huzur ve kardeşlik dolu bir dünya hayallerini gerçekleştirebilmek. Bu gayretli çalışmalarımızla ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, dünya devletleri arasında hak ettiği yeri almış, bölgede rol model olan, söz sahibi ve sözü dinlenen bir ülke haline geldi. Bu vesileyle, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum' ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİ MECLİS'TE AĞIRLADI

Milletvekili Köktaş ayrıca geçtiğimiz günlerde TBMM'de Tekkeköy İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerini ağırladı. Köktaş, öğrencilere Meclis'İ gezdirerek bilgi verdi. Köktaş, "Bizlerin yarınları, ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza 15 Temmuz hain darbe girişiminde tahribat gören Meclis'in bölümlerini gezdirdik. İnşallah çok okuyarak ve çalışarak, kendilerini yetiştirerek, milli ve manevi değerlerine bağlı, özgüvenleriyle başarılı çalışmalara imza atacaklar" diye konuştu.

ÇOCUKLAR HEP ÖN PLANDA

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin yarınlarının çocuklara emanet olduğunu söyleyen Başkan Tok, "23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, çocuklarımız ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın da ifadesidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; donanımlı, eğitimli, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmeleri için onları eğitim, spor ve kültürel hizmetlerle kuşatıyoruz. Bu düşünceyle yatırımlarımızda hep çocuklarımızı ön planda tutuyoruz. Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi ile 62 park ve 12 halı sahayı çocuk ve gençlerimize armağan ettik. Park ve halı sahalarımızın yanı sıra spor salonları ve aktivite merkezleri yaptık. Mete Adanır Spor Salonu başta olmak üzere bütün kültür merkezlerimizde yüzlerce evladımız spor yaparak sağlıklı büyüyor. Bu tesislerden olimpiyat, dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonları çıkarıyoruz. Yine İLKEM Etüt merkezlerimizde binlerce çocuğumuzu geleceğe hazırlıyoruz. Karadeniz'de ilk ve tek en büyük çocuk kitap günlerini organize eden belediyeyiz. Bu vesileyle bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum' diye konuştu.

23 NİSAN GURUR GÜNÜ

anik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezinde bulunan Şehit Türkan Türkmen Sıbyan Okulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Sıbyan Sınıfları Sorumlusu Fatma Yavuz ve öğretmenleri ile birlikte Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i ziyaret etti. Misafirleriyle yakından ilgilenen Başkan Genç, koltuğunu Sıbyan Sınıfı öğrencileri Sümeyye Uysal ve Ahmet Coşkun'a devretti. Temsili başkanlar, birim müdürlerine çeşitli talimatlar verdi.

BARIŞ DOLU GELECEK ÇAĞRISI

Miniklerle sohbet eden Başkan Genç, "23 Nisan hepimiz için büyük bir gurur günüdür. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade ediyor. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Bu çağrıda, bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güçlü sesi vardır. İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiye'sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstlenecekler" dedi.

EMANETİ DAHA İLERİ TAŞIYACAĞIZ

Çocukların geleceğin teminatları olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Çocuklarımızın geleceğe güvenle bakabilmeleri, iyi bir eğitim alabilmeleri için Canik Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmek. Çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı olarak yetişmeleri ortak hedefimizdir. Bu umutla 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
Ziyaret sonunda Başkan Genç, minik misafirlerine oyuncak hediye etti.

DİRİLİŞİN TİMSALİ


Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, '23 Nisan 1920; vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk milletinin büyük önderi Atatürk'ün liderliğinde yeniden dirilişinin, silkinişinin ve şahlanışının timsali. 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla büyük önder Atatürk'ün liderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatan aziz milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir. İstiklal Harbi'nin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, aynı zamanda bağımsızlığımızın da sembolü. Bu müstesna günün, ülkemiz, milletimiz ve çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 98. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum' şeklinde konuştu.

TARİHİN DÖNÜM NOKTASI


Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yılı vesilesiyle mesaj yayımladı. Togar mesajında 'Milli egemenliğin ilan edildiği 23 Nisan tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. 23 Nisan, Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını, tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milletimizin en değerli varlığı, aydınlık yarınlarımız, geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımıza armağan edildi. Sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın, temsilcileri olarak, dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, bizlere geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın bayramını bir kez daha kutluyorum. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum' ifadelerini kullandı.

EGEMENLİĞİMİZİN SEMBOLÜ

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 23 Nisan tarihinin özel olduğuna dikkat çeken Başkan Uyar , 'Ulusal egemenliğimizin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bir kez daha gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Milli iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bugün; hem Kurtuluş Savaşı'nı zafere götüren yolun başlangıcı hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin müjdesi oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli iradenin hayat bulduğu bu günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Yavrularımıza daha güzel ve yaşanabilir dünya bırakmak ortak sorumluluğumuz. Çünkü çocuklarımız insanlığın ortak umudu, geleceğimizin en önemli hazinesidir. Bu vesileyle, halkımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum' ifadelerini kullandı.