Selanik Caddesi'nde bir süre önce bir aracın çarpması sonucu kırılan Barış Heykeli kaidesine konuldu. Heykeltıraş Burhan Alkar, Barış Heykeli'ni öğrencileriyle onarıp yerine monte ederken 39 yıl öncesinin heyecanını yaşadı. Sanatçının kızı İlksen Danışman, kazanın ardından Çankaya Belediyesi yetkililerinin heykelin onarımı konusunda yakından ilgilendiklerini ifade ederek, 'Babamın gözetiminde öğrencileri tarafından onarılıp yenilenen heykeli Çankaya Belediyesi çalışanlarının desteğiyle yerine koyduk. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e ve çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum' dedi.
Heykelin ellerine konan ilk güvercini ve önünde hatıra fotoğrafı çektiren ilk çocuğu görünce heyecanını gizleyemeyen Alkar, 39 yılın ardından heykeli yeniden yerine koyarken çevredeki yeni binalardan dolayı daha iyi ışık alması için güneşe çevirdiklerini belirtti. Alkar, meydanın simgesi haline gelen anıta gelen insanların ve kuşların kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.
Ali Dinçer'in Ankara Belediye Başkanlığı döneminde kent meydanlarına konmak üzere 8 heykel siparişi aldıklarını belirten Burhan Alkar, iki heykel yapımını kendisinin üstlendiğini, üçer heykelin de öğrencileri Remzi Savaş ve Metin Yurdanur tarafından tasarlandığını söyledi. Alkar, 'Bir zamanlar belediye başkanları, valiler kent için heykeller yaptırırlardı. Mesela Seğmenler Parkı'ndaki heykel dönemin Ankara Valisi tarafından yaptırılmıştır' dedi.

Burhan Alkar’ın Barış Heykeli yeniden Kızılay’da