Samsun Haber | Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde yaşayan ve ilçenin meydan alanında köfte tezgahı işleten Şafak Akalın, şehit aileleri için düzenlediği kampanya ile herkese örnek oluyor. Kendisi aslında üniversite mezunu olan ve iş bulamadığı için köfte tezgahı açarak geçimini sağlayan Akalın, her ayın bir günü elde ettiği tüm kazancı şehit ailelerine bağışlıyor.

ONLARIN SAYESİNDE

Şehitlerin unutulmaması gerektiğini dile getiren Şafak Akalın, "Ben kendi çapında küçük bir esnafım. Tekkeköy Meydanı'nda yaklaşık bir süredir çalışıyorum. Burada ufak da olsa bir kazanç elde ediyorum. 200, 300, 400 TL olabiliyor. Bunun içinden kendi malzeme maliyetimi çıkarıp, geri kalan kısmın tamamını bağışlıyorum. Benim amacım buradan başlayıp, bu tür kampanyaları Samsun'a, hatta ülke geneline yaymak. Bugün ben yaparım, başka günler diğer esnaf kardeşlerim yapar. Hepimiz bütçemiz el verdiğince bunu yapmalıyız. 5 lira da olur, binlerce lira da olur. Ben üniversite mezunuyum, iş bulamadım bu işi yapıyorum. Biz burada güvenle durabiliyorsak, bu bayrağımız dalgalanabiliyorsa askerilerimiz sayesinde, şehitlerimiz sayesinde. Bunu vefa borcu olarak görüyorum. Herkesi de bu tür bir kampanya yapmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Şafak Akalın, bulunduğu yerde ya da herhangi bir yerde, iş yapmaya devam ettiği sürece bu kampanyayı sürdürmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Barış BUDANOĞLU

Samsun Haberleri