Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Katar'da düzenlenen ve 52 ülkenin iştirak ettiği Arapça münazara yarışmasında Dünya birincisi olan İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, aileleri ve okul idarecileri ile bir araya geldi. Şampiyon olan takımın öğrencileri Esma Kotan, Rümeysa Aydın, Asiye Asude Komut, Zeynep Sude Gökçe ve Arapça dersi öğretmenleri İman Ulvan Summakieh ile Esin Makaraca'nın büyük emek sarf ederek yakaladıkları başarı için bir kez daha konuklarını kutlayan Karaosmanoğlu, 'Özellikle ana dili Arapça olan gençleri geçerek, dünya birincisi olmanız çok büyük bir başarıdır. Sizleri tebrik ediyor hayatınız boyunca başarılı olmanızı arzu ediyorum' dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Okul Müdürü Fatih Şenocak ve İzmit Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Şener İnce'nin de hazır bulunduğu birlikte yakalanan başarının Türkiye ve Kocaeli'deki gençlere örnek olduğunu da söyleyen Karaosmanoğlu, 'Bu başarıda emekleri olan öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi ve ailelerimizi de tebrik ediyorum. Çalışkanlıklarıyla çok önemli bir misyonu başarıyla temsil eden kızlarımız artık gençlere örnek olmuşlardır. İnşallah bundan sonra da hayat boyu başarılı olur ve ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sunarsınız' diye konuştu.
'Gençlerimize imkan sağlamaya devam edeceğiz' diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 'Kocaeli'deki tüm okullarımızın ve öğrencilerimizin hizmetindeyiz. Eğitim alanında bizlere düşen tüm görevleri yerine getiriyoruz. Yapabileceğimiz ve kaldırabileceğimiz her yükün altında girmeyi özellikle eğitimde sürdüreceğiz. Kocaeli'de her ilçemizde yeni eğitim kurumları açıyor, açmaya ve desteklemeye devam ediyoruz. Manevi mimarlarımızı yetiştirmede sorumluluk alıyoruz' diyerek sözlerini tamamladı.
Birliktelik, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Başkan Karaosmanoğlu, Dünya birincisi öğrencilerle buluştu