Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nde görevli Gıda Mühendisleri Merve Söyler ve Kübra Özer tarafından Merkez Linyit, Şehitler ve Atakent Ortaokulları öğrencilerine verilen eğitimler, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilirken bilinçli gıda tüketicisi olmanın sorumluluk ve farkındalıkları anlatıldı.
Uygulamalı olarak da yapılan eğitim çalışmalarında ortaokul öğrencilerinin katılımı ile okul kantinlerinde gıda denetimleri de gerçekleştirildi.
Güvenilir gıda, sağlıklı beslenme, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgilerin verildi. Öğrencilerin evde ve okulda düzenli öğünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılması ve besin çeşitliliğine önem verilmesi gerektiği, 'fastfood' türü denilen bol yağlı, tuzlu, katkı maddeli, karbonhidratlı besinlerden çocukların uzak durmaları gerektiği anlatıldı.
Düzenlenen eğitimin çalışmalarında tüketici olan öğrencilerimizin de birer denetçi olduğu, alış veriş yaparken sakıncalı gördükleri gıdaları 174 Alo Gıda hattını arayarak bildirebilecekleri ve en iyi denetçinin bilinçli olan tüketici olduğu ifade edildi.(EFE)

Öğrencilere ’güvenli gıda’ eğitimi