Antalya'da 14 yıldır dekor işleriyle uğraşan 47 yaşındaki Ayşegül Köse, kafelere, otellere ve iş yerlerine çeşitli ürünler üretiyor. Köse, son olarak Antalya Dış Hatlar da kullanılmak üzere 11 metreye 6 metrelik bir uçak üretti. Uçak yapımında takım arkadaşlarıyla beraber gece gündüz çalışan Köse, uçağın sabit kalması için profiller kullandı. Uçak yapımında strafor üzerine kaplama, epoksiden, polyester gibi birçok malzeme kullandı. Köse, Kullanılan malzemelerin çocuklara zarar vermeyeceğini de söyledi.

'Aileler uçak beklerken çocuklar sıkılmayacak'
Uçağın Antalya Havalimanı Dış Hatlar bahçesinde kaykay olarak kullanılacağını dile getiren Ayşegül Köse, 'Çok fazla maliyeti var. Birçok madde kullandık üzerinde. Uçağın boyutu 11 metreye, 6 metre. Havalimanında dış hatlara gidecek. Çocuk oyun alanı olarak istediler. İçinde kaykay olacak. Çocuklar içine binerek kayacaklar. Aileler uçak beklerken çocuklar sıkılmayacak. En azından eğlenecekler' dedi.
Uçağın yapımının 15-20 günü bulduğunu kaydeden Ayşegül Köse, 'Gece gündüz çalıştık. 2 gün içerisinde de teslimatı yapmayı düşünüyoruz. Ağır olduğu için vinç ile kaldırıp tıra yükleyeceğiz ve havalimanına öyle gidecek' şeklinde konuştu.

Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminaline 11 metrelik oyuncak uçak