Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan'ın yerine Atatürk İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Muhammet Beşir Özdemir oturdu. Minik Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı'yı arayarak okuma seferberliğinin ne aşamada olduğunu ve yeni eğitim öğretim yılında okula başlayacak öğrenci sayısını sordu.
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da, makam koltuğunu Karagedik Ercan Ortaokulu öğrencisi Dilay Kanık'a teslim ederek, 'Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletin egemenliğinin ilan edildiği gün olan 23 Nisan'ı çocuklarımıza armağan etmesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması, tüm dünya çocuklarının bu bayram vesilesiyle bir araya gelmesi de çok anlamlıdır. Bugün 23 Nisan vesilesi ile koltuğumuzu sembolik olarak Dilay kızımıza bıraktık ama gelecekte bu koltukları onlar dolduracaktır. Unutulmamalı ki egemenliğimizin teminatı millet, milletimizin, şehrimizin, ülkemizin, yarınlarımızın, umutlarımızın, hayallerimizin teminatı ise sevgili çocuklarımızdır'' şeklinde konuştu.
Gölbaşı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Kuyucu'nun koltuğuna Baldudak İlkokulu öğrencisi otururken, Gölbaşı Emniyet Müdürü İmdat Gökmen'in koltuğuna ise Ayşe Özbağ İlkokulundan İrem Çevik isimli öğrenci geçti.

23 Nisan’da koltuklar değişti