Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından hayata geçirilen farklı yaş gruplarından toplam 100 öğrencinin eğitim aldığı Eyüpsultan Tiyatro Okulu'nda öğrenci adayları öncelikle bir mülakattan geçiyor.Jüri karşısında özel yetenekleri ve tiyatro konusundaki düşünceleri değerlendirilerek ön mülakatta giren öğrenciler bir yıl sürecek ilk eğitim sürecine başlıyorlar.
Profesyonel hocalardan tiyatro eğitimi
Üç farklı grubun bulunduğu Eyüpsultan Tiyatro Okulu'da 7- 12 yaş arası öğrenciler, yaratıcı drama derslerinde, sahne üzerinde grup dinamizmi, grup içi iletişim, hedef belirleme, nitelikli zaman geçirebilme vb. konularda, çeşitli senaryolarla profesyonel hoca eşliğinde eğitim alıyorlar.Bu eğitimler sayesinde çocuklar hayal kurma, konu geliştirme, öykü yazma vb. konularda yeteneklerini geliştirme fırsatı buluyorlar.
12 - 18 yaş arası gençlerden oluşan ikinci grupta bir tür konservatuvara ön hazırlık eğitimi veriliyor.
Bu gruptaki gençlere sadece tiyatro eğitimi üzerine değil, hangi meslekten olursa olsun bulunduğu ortamda kendini özgürce ifade edebilme, bulunduğu toplumu doğru bir şekilde korkmadan yönlendirebilme, düşündüğünü söyleyip kendini ifade edebilme anlamında da önemli katkılar sunuluyor.
Her meslek grubundan öğrenci var
18 yaş üstü yetişkin grubunda ise halkla ilişkiler, mimar, öğretmen, idareci, müze çalışanı gibi birçok farklı meslek grubundan öğrenci tiyatro eğitimi alıyor.Vücut dilini kullanma, diksiyon, drama gibi birçok farklı konuda derslere giren öğrenciler, bu eğitimleri kendi mesleklerinde ve hayatlarında kullanıyorlar.
Bir yıl süren eğitimlerini başarıyla tamamlayıp, sertifikalarını alan öğrenciler ikinci aşamaya geçiyorlar.Sahne üstü çalışma denilen atölye sınıfında eğitimlerine devam eden öğrenciler, burada bir karakter sahneye nasıl hazırlanır, karakter çözümleme nasıl yapılır, bir rol nasıl ortaya konur gibi konuları sahne üzerine uygulamalı olarak çalışmaya başlıyor.Çalışmaların ardından sene sonu gösterisi ile kostümlü, dekorlu, müzikli bir oyunla seyircinin karşısına çıkıp kendilerini gösteriyorlar.
Bundan sonraki süreçte ise eğer başarı elde ederlerse üçüncü ve son aşamaya geçerek Eyüpsultan Tiyatro Topluluğu'nun bir üyesi oluyorlar. Zülal Silem Kuşoğlu isimli öğrenci, '16 yaşındayım, Eyüpsultan Alibeyköy'den geliyorum. Eyüp Bil Temel Lisesi 10. sınıf öğrencisiyim. Kendimi daha iyi ifade edebilmek için Eyüpsultan Tiyatro Okulu'na geldim. Sahnede kendimi daha özgür hissediyorum. Çalışmalarımız çok faydalı geçiyor. En çekingen arkadaşlarımız bile burada açılmaya başladı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.' derken, Sena Panpal isimli öğrenci, '13 yaşındayım, Yıldız Tabya'da oturuyorum. Gaziosmanpaşa Ortaokulu 8. sınıf öğrencisiyim. Buraya ilerideki mesleğimi belirlemek ve kendime farklı bir çevre edinmek için geldim.Çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. Hocalarımız çok iyi. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Başkanımız Remzi Aydın'a biz gençlere sunduğu bu güzel imkanlar için teşekkür ediyorum.' diye konuştu.