Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde alternatif kutlama töreni düzenledi. Tören, CHP İl Başkanlığı, Vatan Partisi İl Başkanlığı, ADD, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Eğitim-İş Samsun Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği çelenklerinin anıta takdim edilmesiyle başladı. Törende çocuklar ulusal egemenliğin önemini anlatan şiirler okudu. Törene, CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, Eğitim-İş Başkanı Rüstem Kara, üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin sonunda katılımcılar hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi.

HER ŞEYİ ATATÜRK'E BORÇLULAR

Ardından konuşan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Resmi törenleri etkisizleştirmek için çaba gösteriyorlar. Ama bu coşkunun önüne geçemiyorlar. 98 yıl önce saltanat kamburunu sırtından atmış bu millet, bir daha bu boyunduruğun altına girmez. Bugün ülkeyi yönetenler de her şeyi Atatürk'e borçlu" ifadelerini kullandı. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise "Bir dahaki yıl resmi töreni burada protokolle birlikte kutlayacağız" dedi.

Tüm çocukların bayramını kutlayan CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin ise, "Bayramlarımızı sürekli olarak artan coşkuyla kutlayacağız" diye konuştu.

DEMOKRASİNİN SİMGESİ

ADD Samsun Şubesi Başkanı Işık Özkefeli, "Adaletin, demokrasinin simgesi olan ulusal egemenliğin 98. yılını kutluyoruz. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları tüm zorluklara rağmen Meclis'i açık tutmuş ve Meclis iradesini her zaman egemen kılmıştır" sözlerini kaydetti. CKD Samsun Şubesi Başkanı Sakine Baykan ise, "23 Nisan, Türk milletinin padişahlık ve emperyalizmle mücadelesinde önemli bir dönemeç. Bağımsızlık mücadelemizin önderleri Anadolu'nun bağrında TBMM'yi açtı. Kürsünün arkasına "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" yazısı asıldı" dedi.

Şükrü Berk ASKAR