Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek, İYİ Parti'ye geçen milletvekillerinin yasal haklarını kullandığını söyledi. Zeybek, "İktidar tepki gösteriyor ama işlerine baksınlar. Hesap verecekleri günlere hazırlansınlar" ifadelerini kullandı.

KUMPAS KURDULAR

CHP'den İYİ Parti'ye geçen vekillerle ilgili CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da talimat verdiğini ifade eden Zeybek, "Demokrasi diyorsanız, kumpaslarla partilerin ve siyasetçilerin önünü kesemezsiniz. İYİ Parti'nin ve genel başkanının önünün kesilmesi doğru muydu? AKP, MHP, YSK birbirinden haberdar ve kumpas kurdular. Belki imza toplansaydı, kongresi de kabul edilseydi son günde bir olumsuzluk çıkarabilirlerdi. Ama bunun en doğru yolu TBMM'de İYİ Parti'nin grup kurmasıydı. Bundan sonra yapacakları hiçbir şeyleri kalmadı. Bu zamana kadar AKP ve MHP sanki her şeyi doğru yapıyormuş hatta daha demokratiklermiş gibi topluma yansıtıyorlar. Demokrasinin geleceği açısından verilen görev yerine getirildi. CHP'nin 131 milletvekilinden sadece 15'i İYİ Parti'ye geçti. 15'in içerisinde ben de olabilirdim. Bu bir parti görevi ve partinin verdiği göreve de her zaman varız" diye konuştu.

HESABA HAZIRLANIN

CHP'nin tarihinin en doğru kararını verdiğini savunan Zeybek, şu şekilde sürdürdü: 'Siz demokratik olduğunu söyleyip siyasi partinin önünü tıkayacaksınız, biz yasal hakkımızı kullanıp bir partiden bir partiye geçerken bu yanlış olacak. Hakkımı kullanıyorum, kimi ne ilgilendiriyor? Samsun'da günlerdir sahadayım. Tüm kesimlerden olumlu tepki aldık. İktidar bu duruma çok tepki veriyor ama işlerine baksınlar. Halk, her türlü kumpaslarına rağmen bunları sandığa gömecek. Hatta seçime falan hazırlanmayı bıraksınlar, hesap vermek için hazırlansınlar. Bu ülkeyi yönetilemez hale getiren bunlar oldu. Hepsinin hesabını soracağız."

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER