Tunceli'de içinde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatın bulunduğu Sikorsky S-70 tipi helikopter bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle düştü.

Tunceli'de düşen helikopterin enkazına az önce ulaşıldı. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre helikopterin enkazı kara saplanmış şekilde bulundu..

Kazadan bir süre sonra mürettebattan bir kişinin 112'yi arayıp, "7 yaralımız var" diyerek yardım istediği iddia edildi. Tunceli İl Sağlık Müdürü Sercan Özaydın az önce yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanlayarak, "112 komuta merkezine olay yerinden düşen bir çağrı yok. Olay yerine dair hiçbir çağrı almadık." dedi.

Tunceli'de helikopter düştü!

AFAD, Tunceli'de düşen polis helikopterinin koordinatlarının belirlendiğini açıkladı. Pülümür Belediye Başkanı da canlı yayında yaptığı açıklamada kar nedeniyle yolların kapalı olduğunu, yürümek zorunda olduklarını söyledi.

Tunceli Ovacık'ta helikopterin düştüğü değerlendirilen bölgeye yakın olan Kocatepe karakolundan 2 tim bölgeye gönderildi. Ayrıca, Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) görevli 6 profesyonel dağcının da bölgeye ulaşmak üzere olduğu öğrenildi. Son alınan bilgilere göre 12 şehidimiz var. Helikopterdeki 7 polis, bir hakim, bir asker ve 3 askeri personel şehit olduğu bildirildi.