Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tufan Akcagöz, önceki gün basın toplantısı gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin'in CHP'ye ilişkin ifadelerine sert cevap verdi.

ÇOK AYIP!

İYİ Parti'den CHP'ye geçen 15 milletvekili gibi geçmişte yine milletvekili transferinin yaşandığını kaydeden Akcagöz, "AKP kurulduktan sonra 2002'de Fazilet Partisi'nden AKP'ye 45-50 milletvekili geçti. Siyasi tarihimizde bunlar var. Gündemi her zaman onlar belirlemez. Oyun her zaman onların istediği gibi gitmez. Dolayısıyla çalışmadıkları yerden geldi. CHP'den İYİ Parti'ye milletvekillerinin gitmesi oyunun bozulması anlamına geliyor. Bunu zaten gerginliklerinden anlıyoruz. Hiç kimse seçmenin iradesini pazarlık malzemesi yapmadı. Üstelik 'şer cephesi' olarak değerlendirmesi çok ayıp. Herkes Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı. CHP ile PKK'yı ilişkilendirmeye çalışıyor ama PKK'nın kendisiyle Oslo'da kimin görüştüğünü, Diyarbakır'da Abdullah Öcalan'ın mektubunu kimin okuttuğunu hatırlatmak gerekir. İl başkanı HDP tabanını kast ediyor, CHP bir kitle partisi. Daha önce AKP'ye, MHP'ye, HDP'ye oy verip pişman olmuş insanların oylarına da talip. Bu yüzden Güneydoğu seçmeninin oylarına da talibiz. Bu adımları gördükleri zaman tedirginlik yaşıyor. Cumhuriyeti ve ülkeyi kuran, adeta 'Baba' vasfı olan bir parti hiçbir zaman terör odağıyla yol yürümez, bağlantısı olmaz" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

Öte yandan CHP Samsun İl Başkanlığı görevini yaklaşık 3 yıldır sürdüren Tufan Akcagöz, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. Akcagöz, basın kuruluşlarına gönderdiği davet mailinde şu ifadelere yer verdi: "Atatürk'ün manevi mirasçıları olarak, ülkeyi içine düştüğü kötü durumdan kurtarmak, demokrasi ve özgürlükleri yeşertmek gibi bir görevimiz var. Ben bu sorumluluğumun farkındayım, Samsun'da yürütmüş olduğum hak, hukuk ve demokrasi mücadelesini, Ankara'ya taşımayı arzu ediyorum. 'Ankara'da bir Avukatınız olsun' sloganıyla çıktığım bu yolda, Samsunlu hemşehrilerimin desteği benim için çok önemli. Milletvekili aday adaylığımı açıklayacağım basın toplantısına katılımınız beni onurlandıracak. Unutmayın, dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar. Her gecenin mutlaka bir sabahı, her karanlığın mutlaka bir sonu var. Mutlaka başaracağız."

Zerrin SOMUNCU