Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçim kararını açıklamasının ardından Samsun'da da hareketlenen siyaset dünyasında ilk aday adayı açıklamasını önceki dönem Gazi Belediyesi Başkanı Süleyman Kaldırım gerçekleştirmişti. Kaldırım, AK Parti Samsun İl Başkanlığı'na başvurusunu teslim ederek adaylığını resmileştirdi. Belge tesliminden önce basın mensuplarıyla bir araya gelen Kaldırım, projelerinden bahsetti.

SEVGİ OLMAZSA HİZMET OLMAZ

Samsun'da 2004-2009 yılları arasında Samsunlular sayesinde belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü belirten Kaldırım, "Yaptığımız projelerle Samsun gündeminde olduk. İstihdama yönelik önemli çalışmalar yaptık. 4 bin 700'den fazla genci meslek sahibi yaptık. Samsun'da evveliyatımız var. Samsun halkı bunları değerlendirecek. Belediye başkanlığı haricinde 23 yıl devlet memurluğu yaptım. Başkanlıktan sonra 8 yıl mesleğimle ilgili özel sektörde çalıştım. Bütün bu çalışmalar esnasında birinci ilkem insana sevgi ve saygıydı. Sevgi olmazsa, hizmet üretilemez. Hak ve hukukun yanında yer almaya özen gösterdik. Bir çizgimiz var, o çizgi doğrultusunda devam ettik ve devam edeceğiz. Zikzak çizmemeye özen gösterdik, çizmedik de. İnsanlara yukardan bakmak, geçici olan makamlara aldanma konusuna çok dikkat ettik. Diyalogdan ve iletişimden yana olduk. Kimseyle kavga etmedik ve küsmedik" diye konuştu.

ESERLERİMİZ ORTADA

İlkeleri doğrultunda hedefleri olduğunu söyleyen Kaldırım, "Hedefim; liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği 'Durmak yok, yola devam' parolasıyla '2023 değişen ve gelişen yeni Türkiye' projelerimizi tüm Türkiye ve sevdamız Samsun'da hayata geçirmek. Samsun ile ilgili neler yapabileceğimizi beş başlıkta ortaya koymak istiyorum. Samsunumuzun sağlık turizmi şehri olması lazım, Karadeniz'i besleyen Samsun tarım şehri olmak zorunda. Samsun Karadeniz'de merkezdir dolayısıyla dönüşümü geri kazanacak bir merkez olmak durumda. Yeşil enerjinin de merkezi olmalı. Ayrıca gençlerimize yönelik futbol altyapı şehri olmak zorunda. Toplumun tüm kesimleriyle ve kurumlarla iyi diyaloglar içerisinde olarak Samsunumuza bu beş özelliği kazandırmak için huzurlarınıza milletvekili aday adayı olarak geldim. Siyaseti fazla beceremeyen bir görev adamıyım. Belediye başkanlığı dönemimde de göreve tam konsantre çalıştık. Eserlerimiz ortada. Şimdi bu tecrübelerimizle birlikte Samsunumuza milletvekili olarak hizmet etmek istiyorum. Destek ve dualarınızı bekliyorum" ifadelerini kullandı.

YATIRIM TAKİBİ ZORUNLU

Kaldırım ayrıca, yeni çıkan yasayla milletvekillerinin sadece yasama görevi yürüteceğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Elbette bu birinci görev ama bu demek değildir ki şehrinin sorunlarını merkeze iletmesin. Asli görevlerinden birisi de; şehrinin gelişimi için hükümetle görüşüp, yatırım ve ödenekleri takip etmek. Biz bu projeleri Samsun'dan Ankara'ya götürmek üzere yola çıktık."

Zerrin SOMUNCU