Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında bulunan bir tekstil fabrikasında makineden kaynaklı yangın çıktı. Çıkan yangın kısa sürede büyürken fabrikada çalışan işçiler alevlere müdahale etti. İhbar üzerine olay yerine Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını söndürdü.
Dumandan etkilenen 12 işçi olay yerine gönderilen 112 Acil Sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel hastanelere sevk edildi. Hastanelerde tedavi altına alınan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, yangının fabrikada bulunan bir makineden çıkan kıvılcımdan kaynaklandığı öğrenildi.
Öte yandan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan fabrika sahibi Mustafa Uslu, 'Saat 12.30 civarlarında olayın olduğu haberini aldım ve hemen buraya geldim. Yangının çıktığı bölgede çalışan kardeşlerimiz hemen yangına müdahale etmişler. Yangının fabrikada bulunan bir makinenin sürtüşmesinden dolayı çıkan kıvılcımdan kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Çok şükür yaralımız yok. Dumandan etkilenen birkaç işçimiz var onlarında çok şükür durumları iyi bir sıkıntı yok. Alevler pamuk ambarına sıçramadan işçilerimiz ve itfaiye ekiplerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde söndürüldü. Bunlar olabilecek şeylerdir, tek temennimiz kimsenin canına bir şey olmadı' ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor.