Canik Belediyesi tarafından; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali, Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış kokteyli ile başladı. Başkan Osman Genç ile eşi Nimet Genç'in yanı sıra; AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı Alican Usta, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu'nun da katıldığı festivalin ilk gününde birbirinden güzel sanat toplulukları renkli anlar yaşattı.

MÜZİK, EVRENSEL DEĞER

Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'da uluslararası bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi. Başkan Genç, "Şehrin gelişmişliğini gösteren temel kriterlerden biri de kültür ve sanattır. Bu nedenle belediye olarak kültür ve sanata büyük önem veriyoruz. Binalar, yollar yapıyoruz, ancak eğer yaptığınız yatırımlar insana dokunmuyorsa o yatırımın pek de bir anlamı olmaz. Çünkü kültür ve sanattan yoksun bir şehrin ve milletin gelişmişliğinden söz edilemez. Sanat, aynı zamanda toplumları bir araya getiren, birlik ve kardeşlik duygularını güçlendiren evrensel bir değerdir" dedi.

CANİK, KÜLTÜR SANATTA DA MARKA

Kültür-sanat alanında önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Genç, "Canik Belediyesi olarak en önemli çalışmalarımızdan birisi de kültür-sanat alanında yaptıklarımızdır. Türkiye'de Tiyatro Okulu kuran iki belediyeden biriyiz. Ayrıca yine Canik Müzik Okulu kurduk. Bu iki sanat okulumuzun kapıları herkese açık. Yine kurs ve gençlik merkezlerimizde gençlerimiz enstrüman kursları alıyor. Canik Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğumuz önemli bir yere sahip. Ayrıca Canik Belediyesi olarak kültür ve sanat faaliyetlerini her zaman destekliyoruz. Canik artık kültür ve sanatta da marka oldu" diye konuştu.

MUHTEŞEM AKŞAM

Canik Belediyesi Türk Halk Müziği (THM) Topluluğu Koro Şefi Yavuz Özkaran'ın koordinatörlüğünde gerçekleşen festival, Canik Belediyesi THM Topluluğu'nun verdiği muhteşem konserle başladı. Ulusal ve uluslararası 5 ayrı grubun müzik örnekleri sunduğu festivalin ilk gününde, Ols Cinxo ile Olga Hasanoğlu keman ve piyano resitali sunarken, Polonya Vokal Grubu Chois Of Organ SChool From Kalisz, Anadolu Nefesli Beşlisi ile Kırşehir Abdallar ve Ustalar Topluluğu dinlemeye gelenlere müzik dolu muhteşem bir akşam yaşattı.

548 SANATÇI KATILIYOR

Festivalin sonunda Başkan Genç, yerli ve yabancı sanatçılara katılım sertifikası verdi. Canik Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen festivale ulusal ve uluslararası 20 topluluk ile 548 sanatçı ve akademisyen katılıyor. Festival boyunca, Türkiye'nin önemli akademisyenleri ve sanatçıları, şehrin önemli 7 noktasında atölye çalışmaları ve çalıştaylar gerçekleştirecek. Festival, 29 Nisan Pazar günü sona erecek.

Barış BUDANOĞLU