Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede eğitim veren okullar ile iş birliği yaparak çocuklara hayvan sevgisi aşılıyor. Şükrü Yemenicioğlu İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencileri, günlük yapılan alışverişlerden sonra önemsenmeyip para üstü olarak alınmayan 10 kuruşları 153 gün boyunca biriktirerek kedi ve köpeklere mama aldı. 35 öğrenci, aldıkları mamaları barınağa götürüp kedi ve köpekleri elleriyle besledi.

'Damlaya damlaya göl olur'
Küçük yaşta sosyal sorumluluğun ve hayvan sevgisinin farkına varan çocuklar, barınakta tedavi gören hayvanlarla yakından ilgilendi. Şükrü Yemenicioğlu İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Zeynep Dinç diğer çocuklara seslenerek para üstünden artan 10 kuruşları biriktirmeye davet etti.
'Damlaya damlaya göl olur' diyen Dinç, 'Mağazalarda veya marketlerde para üstü olarak almadığımız 10 ve 5 kuruşları biriktirdik. Böylece hem hayvanlara yem vermiş olduk hem ekonomimize katkı sağladık. 153 gündür bu parayı topluyoruz. Şimdi burada hayvanlara kendi ellerimizle, biriktirdiğimiz paralarla aldığımız mamaları vereceğiz. Para üstlerini küçük de olsa biriktirmeliyiz' dedi.
Engelli olmasına rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmayan ve sosyal sorumluluk projesine katılan Hina Nüper de, 'Buraya hayvanları sevdiğimiz ve mama getirdiğimiz için geldik. Bu mamaları alışverişlerde para üstü olan 10 kuruşlarla aldık. 24 Kasım 2017'den bu yana 15 lira 30 kuruş biriktirdim' dedi.

Gaziosmanpaşalı miniklerden ’10 kuruşluk’ hayvan sevgisi