Canik Belediyesi tarafından; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen Uluslararası Müzik Festivali'nin ikinci gününde de müzik ziyafeti yaşandı. Canik Kültür Merkezi'nde devam eden, yerli ve yabancı 20 müzik topluluğundan 548 sanatçının katıldığı festivalde ünlü Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan da sahne aldı.

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Karadeniz Bölgesi'nin ilk uluslararası müzik festivalinin ikinci gününde Samsun İlkadım Güzel Sanatlar Lisesi Çok Sesli Korosu ile TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Gençlik Korosu'nun seslendirdiği eserler izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Yine Polonyalı piyanist Robert Adamczak tarafından piyano dinletisi gerçekleştirilirken, son olarak ünlü Halk Müziği sanatçısı Cengiz Özkan sahneye çıktı. Yaklaşık 1 saat boyunca birbirinden güzel türküler seslendiren Özkan, müzikseverlere adeta türkü ziyafeti sundu.

Müziğin evrensel bir dil olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Anadolu kültürünün müziği ile dünyanın müzik kültürünü Canik'te harmanlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Barış BUDANOĞLU