Samsun'da İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, AK Parti Ordu Milletvekili aday adaylığı için istifasını verdiği öğrenildi.

Musa YÜKSEL KİMDİR?

Musa Yüksel, 1965 yılında 7 çocuklu bir ailenin 5. çocuğu olarak Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde dünyaya geldi. Baba adı Basri, Anne adı Havva'dır.

Fatsa'da Sakarya İlkokulu'ndan Ordu İmam Hatip Ortaokulu ve ardından Fatsa İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu.Lisans eğitimini ise Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı.

Üniversite hayatı boyunca ticaretle uğraşan Yüksel, mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak göreve başladı. Askerlik vazifesini kısa dönem olarak Muş'ta ifa etti. Kamudaki 8 yıllık öğretmenlik vazifesinden sonra 3 Kasım 2002 seçimlerinde Fatsa Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlendi. 2002-2009 yılları arasında TBMM'de danışmanlık görevinde bulundu. 2009-2014 yılları arasında Kocaeli Körfez Belediyesi'nde Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. 30 Mart 2014 yılında yapılan mahalli idareler seçimlerinin ardından Samsun'da İlkadım Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi ve günümüze kadar da bu görevine devam etti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yapan Musa Yüksel evli ve dört çocuk babasıdır.