Erken seçim kararının ardından başlayan milletvekili aday adaylığı açıklamaları dün de artarak devam etti. AK Parti'de dün yapılan başvurularla toplam milletvekili aday adayı sayısı 66 oldu. AK Parti'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için çalışmak istediklerini belirten aday adayları, destek istedi.

VATAN BORCU

Milletvekili aday adaylığını açıklayan Samsun Gümüşhaneliler Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Mustafa Seven, "İç ve dış düşmanların tehdidi altında olan yurdumuz, Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde beka mücadelesi veriyor. Güzel ülkemizin geçirdiği bu zor dönemde görev almayı vatan borcu olarak görüyorum. Aldığım eğitim, çalışma hayatımda edindiğim tecrübeler doğrultusunda yeni Türkiye'nin vizyon ve misyonunu devam ettirmek ve Samsun'un heyecanını ve enerjisini Meclis'e taşımak için bu kararı aldım. Çıktığım bu mukaddes yolda bana destek olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHTİYAÇLARI BİLİYORUM

İşadamı Fatih Kanık da yaptığı açıklamada, "Samsun'da yaklaşık 50 yıllık ticaret geçmişim var. Şehrin gelişmesine ve istihdamına katkıda bulunuyorum. Şehrin hangi alanlarda neye ihtiyacı olduğunu görüyorum. Toplum ve gençlik yararına bir şeyler yapmak için AK Parti'den siyasete başlamak istiyorum. AK Parti Kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız'ın bünyesinde siyasette yer almayı seçtim. Son dönemlerde yaşadığımız sıkıntılara karşı ben de mücadele etmekten gurur duyarım" ifadelerine yer verdi.

"BURADAYIM" DİYORUZ

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kurucu İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu de, aktif siyasete 20'li yaşlarda atıldığını belirterek, "AK Parti Samsun Gençlik Kolları'nda üye olarak da yer aldım. 2015 yılında(TÜGVA) Kurucu İl Temsilcisi olarak görev aldım. Türk gençleri olarak, gençliğimizin en güzel yıllarında Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, hedeflerimiz doğrultusunda geçirmek bizim için mutluluk verici. 24 Haziran'daki seçim ülkenin geleceği için önem arzediyor. 'Kimse yok mu' denildiğinde 'Buradayım' diyen Samsun gençliği olarak milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum" ifadelerini kullandı.

HİZMET İÇİN YOLA ÇIKTIK

Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak ise, yaptığı açıklamada, "Milletvekili aday adaylığı süreci başladı. Biz de en iyi şekilde bunu yapmak için adayız. Hizmet için bu yola baş koyduk. Samsun balık şehri. Üretimde, balıkçılıkta, ticarette daha ileriye götürmeye talibiz. Daha önce hiçbir siyasi hareketin içinde bulunmadım ancak AK Parti'yle her zaman bağımız vardı" diye konuştu.

TECRÜBE KAZANDIM

Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Aynur Yiğit, milletvekili aday adaylığını açıklayarak, "Derneğimizde, ekibimle beraber çok güzel çalışmalara imza attık. İlkadım Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcılığı görevimi de sürdürüyorum. Tüm bunlar bana tecrübe kazandırdı, ben de bu tecrübeyi milletimizin menfaatine kullanmak için milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptım. Bu cennet vatan için bir engelli birey olarak, gerekirse taşın altına sadece elimi değil bütün bedenimi koymaya hazırım" sözlerini kaydetti.

SAMSUN SEVDALISIYIM

İşadamı Ahmet Özder, Samsun'a ve Türkiye'ye hizmet için milletvekilliği görevine talip olduğunu belirterek, "Tüm çalışmalarım, çabalarım bu şehir için. Samsun sevdalısıyım. Samsunlu birkaç şirkette yönetici olarak yer alıyorum. İl yönetiminin kuruluşundan beri teşkilat içerisindeyim. Partinin bu günlere gelmesinde payı olan herkese teşekkür ediyorum. Partimizin yaşadığı sıkıntılı günlerde, zor şartlarda toplantı yapıyorduk. Halkın gerçek demokrasiye geçeceği bu seçim bir dönüm noktası. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

DESTEĞE TEŞEKKÜR

Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdür Yardımcılığı görevinden istifa ederek milletvekili aday adaylığını açıklayan Bekir Keleş, "Yeni sisteme geçilmesinde bu seçim çok önemli. STK'lar, bürokratlar ve kanaat önderlerinden gelen teşvik ve tekliflerle milletvekilliği aday adaylığına karar verdim. Samsun'da doğup büyümüş, 20 yıldır Ankara'da yönetici ve uzman olarak çalışan biriyim. Yönetimde istişare ve liyakata önem veriyorum. Halkımızın da en büyük talebi bu. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın düşüncesine sahibiz. Makam ve mevkiden önce hizmet önemli. Desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR