Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlik merkezlerinde 'Kod Adı 2023' projesi hayata geçirilecek. Proje kapsamında gençlere algoritma, programlama, web ve mobil uygulama geliştirme, elektronik ve robotik alanlarında eğitimler verilecek. Eğitimi, başarıyla tamamlayan en iyi 100 genç, yaz döneminde özel eğitim kampına alınacak.

YENİLİKÇİ FİKİRLER ORTAYA ÇIKACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 'Kod Adı 2023' projesi ile gençlerin, her birinin alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlere katılarak, yeteneklerini geliştirme ve ilgi alanlarının üzerine eğilme fırsatı bulacaklarını belirterek, 'Türkiye'nin geleceğini aydınlatacak yenilikçi fikirler buradan çıkacak ve geleceğe yön verecek' dedi.

2 BİN ÖĞRENCİ KATILACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2023 hedefleri doğrultusunda dev bir projeyi uygulamaya hazırlanıyor. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'nin 81 ilinde bulunan gençlik merkezlerinde uygulanacak olan 'Kod Adı 2023' projesi hayata geçirilecek. Gençlere ve eğitmen adaylarına Konya Meram'daki Uluslararası Gençlik Akademisi'nde 18-29 Nisan tarihleri arasında uzmanlar tarafından eğitmen eğitimi gerçekleştirilecek. Eğitmen adaylarının eğitilmesinden sonra 8 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında tüm Türkiye'de yaklaşık 2 bin öğrenci Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri'nde eğitim almaya başlayacak.

PIRIL PIRIL GENÇLER YETİŞECEK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dünyada her alanda çok hızlı bir değişimin yaşandığını belirterek, gençlerimizin çağın gerisinde kalmaması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bakan Kılıç; milletine sevdalı, hür düşünebilen, milli ve manevi değerlerine bağlı, cumhuriyet ve demokrasiyi benimsemiş, donanımlı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunmak gibi bir vizyonları olduğuna işaret ederken, 'Buradan hareketle, yarının büyük Türkiye'sinin emanetçisi gençlerimizi pırıl pırıl yetiştirmek, geleceğin yöneticileri olacak gençlerimizi, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaları yönünde eğitim almaları gayretiyle hareket ediyoruz' dedi.