Samsunlu eski milli futbolcu Tanju Çolak, AK Parti'den İzmir 1. Bölgeden milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. Çolak'ın başvuru formundaki ikinci tercihi ise Samsun oldu.

Başvurunun ardından gazetecilere açıklama yapan Samsunlu eski milli futbolcu Tanju Çolak, İzmir'i çok sevdiğini söyledi.

'HALKIN İLGİSİNDEN MEMNUNUM'

Urla'da bir yazlığı bulunduğunu, zaman zaman gelip gittiğini anlatan Tanju Çolak, halkın sıcaklığı ve ilgisinden memnun olduğunu aktardı. Çolak, "Bu süreçte Cumhurbaşkanımızın yanında olma ihtiyacını hissettim. 2014 seçimlerinde de başvurmuştum. Biz bağlılığımızı bildirmek için tekrar buradan adaylığımızı koyduk. Bu konuda da sivil toplum örgütleri ve spor camiası bize destek oldu. Bugün geldik müracatımızı yaptık. Hayırlı olsun, İnşallah güzel olacak." dedi.

'BAĞLILIĞIMIZI BİLDİRMEK İÇİN BURDAYIZ'

Daha önce de Urla'dan belediye başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yaptığını hatırlatan Samsunlu eski milli futbolcu, Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, "Varlığımız hep AK Parti'den devam etti çünkü Beyefendiye olan saygımız sevgimiz ve sporcu kişiliği beni çok etkiliyor. Duruşu, hizmetleri, yaptıklarından dolayı Tanju Çolak olarak AK Parti'den uzun süredir devam ediyorum. Görev verilsin verilmesin hiç önemli değil, biz bu uğurda desteklemeye, bağlılığımızı bildirmek için buradayız." diye konuştu. Çolak'ı bazı spor kulübü ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yalnız bırakmadı.