Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu'nda Samsun Gazeteciler Cemiyeti Kadın Kurulu Başkanı olarak görev alan ve AK Parti Samsun milletvekili aday adaylığını birkaç gün önce açıklayan Muradiye Ergin, basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen kahvaltıda Ergin, meslek büyükleriyle sohbet ederek fikir alışverişinde bulundu.

PARTİLERÜSTÜ YAKLAŞIM

Çok hızlı bir süreç geçirildiğini kaydeden Ergin, "Bugün bir araya gelmemizin nedeni Necmi Hatipoğlu ağabeyimizin önerisiydi. 'Muradiye bizim kızımız, basından birisi. Bir araya gelelim ve partilerüstü bir yaklaşım sergileyelim' dedi. Bunun üzerine sizlerin düşüncelerini merak ettiğim, büyüklerimizi dinlemek ve anlatılanları bilgi havuzuma eklemek için bir araya gelelim istedim. Aslında söz bende değil sizde olacak. Böyle bir yola çıktım, Allah utandırmasın. Hepinizin bildiği gibi çok uzun yıllar medya sektöründe çalıştım. Şimdi de iş kadınıyım. Çıktığım bu yolda destek veren basın mensubu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN KAZANCI

Gazetemiz yazarı, hukukçu Osman Kara ise genç, temiz, iddialı ve inançlı insanların siyasete girmesinin ülkenin kazancı olduğunu belirterek, "Hangi parti olursa olsun her partide liyakat başarılı olur. Muradiye Ergin'e bu yolda başarılar diliyorum, siyasette önemli olan genç yaşta ilk adımı atmak. Gerisi Allah'ın ve halkın takdiri" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU