Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Anasanat Dalı, bu yıl ilk mezunlarını verdi. Bölümün ilk mezunu olmanın mutluluğunu yaşayan öğrencilerin mezuniyet projeleri, düzenlenen 1. Mezuniyet Sergisi'nde yer aldı. 18 öğrencinin katkılarıyla gerçekleşen sergide yer alan tablolar, büyük beğeni topladı.

İLK PROFESYONEL SANATSAL ÇALIŞMALARI

Düzenlenen sergi hakkında açıklamalarda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker, 'Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 6 yıl önce kuruldu. İlk mezunlarımızı geçen yıl görsel tasarım bölümümüzde verdik. Kurulduğumuz ikinci yıl, resim bölümünden öğrenci aldık. Bu yıl da onların mezuniyet heyecanını yaşayacağız. Öğrencilerimiz sanatsal anlamda ilk ciddi projelerini sergilediler. Her yıl mezun olan öğrenciler mezuniyet sergisi adı altında bir resim sergisi açmak durumundalar. Bölüm hocalarından oluşan jürinin takdirini alarak ve bir süzgeçten geçerek eserlerin sergiye hazır hale gelmesi gerekiyor. Ayrıca öğrenciler dört yıl almış oldukları atölye eğitimlerini ürüne dönüştürmüş olarak bu şekilde somutlaştırıyorlar. Sanatçı misyonuna sahip öğrencilerin mezun olmaları gerektiği için öğrencilerimize sanatçı gözüyle bakıyoruz' dedi.

FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLER İÇİN AYRICALIK

Öğrencilerin tematik inceleme ve çalışmalar ile eserlerini hayata geçirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Metin Eker, 'Sergideki eserlerde mutlaka tematik bir inceleme ve çalışma söz konusu. Belli bir kavram, olay veya vakayı tarihsel bir durumu ya da sosyal ya da psikolojik bir durumu inceleme söz konusu olabiliyor. Öğrenciler, bu tarz analitik çalışmalar ile hem kuramsal hem de görsel ürün anlamında bir projeyi bitirmiş olacaklar. Bu onlar için hem akademik anlamda bir sınav hem de sosyal anlamda da bir mutluluk hadisesi. Öğrencilerimizin gelmiş olduğu bu ileri seviyeyi, sanatsal düzeyi ve geleceğe ilişkin sanatsal alt yapılarını şimdiden görmek ve bununla ilgili bir yönelimin işaretlerini almak, bizim için mutluluk verici. Onlar adına konuşmam gerekirse; Samsun'da olmaları, böyle güzel bir şehirden ve Türkiye'nin ilk ve tek güzel sanatlar kampüsünden sanat eğitimi almış olmaları ve henüz kurulalı 6 yıl olmasına rağmen yaklaşık 30 öğretim elemanı ile de son derece nitelikli kadroya sahip fakülteden mezun olmaları onlar için ayrıcalık. Bir başka ayrıcalık da ilk olmaları' şeklinde konuştu.

2019 SANAT YILIMIZ OLACAK

Öğrencilere başarılar dileyen Prof. Dr. Metin Eker, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: 'Öğrencilerimiz, inşallah gelecekte Türkiye'ye önemli hizmetler ortaya koyarlar. Sanatsal ve tasarımsal başarılarını ulusal ve uluslararası düzeye yetkin hale getirebilirler. Ülkemizin, şehrimizin, sanata ve sanatsal etkileşime ihtiyaç var. Bu vesile ile fakülte olarak önümüzdeki yıl, 19 Mayıs 1919'un yüzüncü yıl dönümünde daha fazla sanat, daha fazla insanla sanatı temas ettirmek, bu noktada öncü olmak gibi niyetlerimizi de hayata geçireceğiz. 2019'u final yılımız, daha fazla etkinlik yılımız, farklı projelerle de gündeme gelme yılımız olarak düşünüyoruz. İnşallah bu konuda muvaffak oluruz. Bu konuda Samsun'un da desteğini bekliyoruz.'

Mehtap YILDIZ