İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu ocak-mart dönemi toplantısı Samsun Valisi Osman Kaymak başkanlığında yapıldı. OKA Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda Samsun'un istihdam alanında 2018 yılının ilk 3 aylık raporu ve Doç. Dr. Selahattin Kaynak tarafından istihdam sektörü eylem planı anlatıldı.

SAMSUN'UN HEDEFLERİ MASADA

Toplantının açılışında konuşan Vali Kaymak, "İlimizin istihdam sorunlarını görüşmek ve kararlar almak üzere ayda bir toplanıyoruz. Bu çerçevede bugün Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nda toplanmış bulunmaktayız. Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nden Doç. Dr. Selahattin Kaynak hocamız istihdam sektörünün eylem planını anlattı. Bu ilimizin 2018-2023 vizyonu çerçevesinde hedeflerini bize gösterecek. Bu çok ciddi bir çalışma. Ayrıca toplantımızda gündemimizdeki konular görüşülüp, konularla ilgili sunumlar yapıldı. Toplantımızın insanımıza, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

İŞSİZLERE 10 MİLYON TL

Ardından sunum gerçekleştiren İŞKUR Samsun Şube Müdürü Sait Gül ise Samsun'da 2018 yılının ilk 3 ayında toplam 14 bin 52 kişinin işe yerleştirildiğini belirterek, hedefin yıl sonuna kadar 22 bin kişinin yeni iş sahibi yapmak olduğunu söyledi. Gül ayrıca, müdürlüğün aktif iş gücü programlarına 17 milyon TL'lik sözleşme yapıldığını, işsizlik sigortasına ise yılın ilk 3 ayında 10 milyon 22 bin TL ödendiğini belirtti.

Zerrin SOMUNCU