Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Atakum ve Tekkeköy yönünden gelen, geçmişte Gar durağında son yolcularını indiren ancak 7 yıl önce son durakları Büyük Camii ve Cumhuriyet Meydanı olan minibüslerin, son durakları yine Gar olarak değiştirildi.

BİZE ÇOK ÇEKTİRDİ

Kararın olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, "Siyasi gelişmelerin içine girmek istemiyoruz ama sanıyorum Yusuf Ziya Yılmaz bu görevin kendisine daha önce verileceğini düşündü, UKOME de böyle bir karar alınmasını sağladı ve bize göre şık bir şey oldu. Geçmişte bu düzenlemeyi de o yapmıştı. Raylı sistemin daha fazla yolcu alabilmesi ve kendisini kısa zamanda amorti edebilmesi için bir dizi tedbirler aldı. Doğu-batı istikametlerinden gelen minibüsçü esnafımızın yerlerini değiştirmek suretiyle yolcusunu azaltma yoluna gitti. Yusuf Bey, raylı sisteme karşı olduğumuzu sanıyor ama asla değiliz. Raylı sistem yapılmasaydı Türk-İş'e varış bir buçuk saati bulabilirdi. Raylı sistem için kendisine müteşekkiriz ama 'şehire minibüs sokmam' gibi gerekçelerle dolmuşların son duraklarını geriye çekti. Aslında önceki güzergah da belediye tarafından verilmişti. Amaç; şoför esnafını yok etmekti, biz bununla büyük mücadele verdik. Biz kendisine yine de teşekkür ediyoruz, esnafın bu şekilde çalışması doğru olandı. Vatandaş da zorlanıyordu. Bu güzel bir gelişme. Giderayak böyle bir karar alındı, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Şoför esnafı olarak nankör değiliz. Bize bir adım gelene biz on adım gideriz. Çünkü biz ekmeğimizi bu yollarda kazanıyoruz. Allah yolunu açık eylesin, ama bize çok çektirdi. Çok esnaf battı ve yerini yurdunu satarak buradan gitti" diye konuştu.

YOLCULAR MUTLU

Şoför esnafı ise yıllar sonra eski duraklarına gelmenin mutluluğunu yaşadı. Yıllardır şoförlük yapan Ali Arslan vatandaşın büyük kolaylık yaşayacağını belirterek, "7-8 yıl önce duraklarımız değişti. Vatandaş eski sisteme alışmıştı, daha geride indirdiğimizde ikinci araç telaşına düşüyordu ve ilaveten ücret ödemek zorunda kalıyorlardı. İkinci araç kullanırken de yaşlılar ve çocuklu anneler çok zorlanıyordu. Onlar için çok güzel bir karar. Yolcularımız çok mutlular. Bu durağa gelip gelmediğimizi hala soruyorlardı, gelmediğimizi öğrenince binmiyorlardı binseler de mecburiyetten biniyordu. Umarız bu karar, bir seçim yatırımı değildir, seçimden sonra da yine bu durağa gelmeye devam ederiz" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER