AK Parti Samsun milletvekili aday adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi olağanüstü meclis oturumunda meclis üyeleriyle vedalaştı.

"SAMSUN'DAN EŞİMLE AĞLAYARAK GİTTİM"

AK Parti Samsun milletvekili aday adayı Yusuf Ziya Yılmaz, meclise allahaısmarladık demek için geldiğini söyleyerek, "Bu sadece 1999'da başlamış hizmet serüveni değil. 1992 yılında Samsun'a geldim. Doğup büyüdüğüm şehire sorumluluğum vardı. Allahım beni mahçup etme en iyi hizmeti etmeyi nasip et diye dua ederek geldim. 1992'nin Ağustos'unda Samsun'un tabelasında 360 bin nufüs yazıyordu. Bu sayı gittikçe arttı. Bir dönem İstanbul'a görevlendirildim. İstanbul Bölge müdürlüğü'ne atadılar beni. Beni terfi ettirdiler ancak ben Samsun'dan eşimle ağlayarak gittim." dedi.

"GECEM GÜNDÜZÜM DUAM SAMSUN OLDU"

Samsun'a ibadet eder gibi hizmet ettiğini ifade eden Yılmaz, "Samsun benim her şeyim oldu. Bu şehir gecem gündüzüm oldu.19 senedir 19 saat dahi ben izinliyim demedim. Hasta oldum bir iki ameliyat geçirdiğimin dışında 19 sene gecem gündüzüm duam Samsun oldu. Gani gani helal olsun. Samsun halkına minnet ve şükranlarımı iletiyorum. Benim bu motivasyonum Samsun halkının bana yansıttığı takdir duygularıyla takviye oldu. Samsun halkı çalışmalarımdan duyduğu memnuniyetle, beni yollarda durdurdu, beni kucakladı, beni tebrik etti. Ben bu motivasyonla giderek tempomu arttırdım ve elhamdülillah bu günlere kadar geldim." diye konuştu.

"HAKKINIZI HELAL EDİN"

Samsun'un neferi olduğunu belirten Yusuf Ziya Yılmaz, "Bu şehir benim hayatımın tam merkezinde yüreğimde yer etmiş bir değerdir. Bundan sonraki süreç ne olursa olsun ben Samsun'un bir neferiyim, Samsun'un bir askeriyim, Samsun'un hizmetkarıyım. Ölünceye kadar da hizmetkarı olacağım. Hakkınızı helal edin. Güzel beraberliklerimiz oldu. Mutlu günlerimiz oldu, Cumhuriyet meydanında paylaştığımız sevinçlerimiz oldu. 15 Temmuz gibi kahrolası hain kalkışmayı lanetlediğimiz günler gibi kötü gecelerimiz de oldu. Birlikte ağladık birlikte güldük. Hak vardır karşılıklı olarak, ben gani gani helal ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah yolumuzu açık etsin. Ben sizlerden çok memnunum, güzel bir hizmet süreci birlikte yaşadık. Samsun için her konuda canımla başımla emrinizdeyim. Samsun halkının emrindeyim." dedi.

"SAMSUN BENİM EVLADIMDI"

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde devir teslim töreninde başkanlık mührü verilirken konuşan Yusuf Ziya Yılmaz, "Bugün Samsun çok özel bir günü yaşıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin olağanüstü toplantısıyla birlikte, kardeşim Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin bey Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiş bulunuyor. Şimdi burada Büyükşehir mührünü benden alarak göreve başlayacaktır. Kendisine ve ailesine bundan sonraki kutsal hizmet sürecinde kazasız belasız günler diliyorum. Başarısı için duacıyım, çünkü bu şehir benim evladımdı. ben evladımı Zihni beye teslim ediyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun, hayırlı ve uğurlu olsun" dedi

Zerrin SOMUNCU