Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Palyatif Bakım Merkezleri'nde verilen sağlık bakım hizmetinin geliştirilmesi, iyileştirilmesi ve evde sağlık hizmetleri ile entegrasyonun sağlanması amacıyla sempozyum gerçekleştirildi. Atakum'da bir otelin konferans salonunda düzenlenen 1. Samsun Palyatif Bakım Sempozyumu iki oturumla yapıldı. Sempozyumun açılış törenine Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, hastane yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı.

ÖNEM ARZ EDİYOR

Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, "Ülkemiz hızla yaşlanan bir nüfusa sahip. Bu nedenle artan yaşlı sayımızla birlikte yaşlılarımızın hastalık ve hastalık sonrası bakımıyla ilgili çalışmaları planlamak; sağlıklı zamanlarında olduğu gibi yaşlılık ve hastalık dönemlerinde de onların nasıl yanında olacağımızı belirlemek, yaşam kalitelerini artırmak için gerekli düzenlemeleri yapmak bizim için büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

ELLERİNDEN TUTUYORUZ

Oruç, Samsun'da 99 yataklı palyatif bakım hizmeti verdiklerini belirterek, "Bu yıl içinde açacağımız palyatif bakım merkezlerimizle bu sayıyı 115'e çıkarmayı hedefliyoruz. Palyatif bakım kapsamında beslenme desteğinden, psikolojik, sosyal ve manevi desteğe ve süreç içinde rehabilitasyon hizmeti almalarına kadar birçok alanda destek vererek aslında ellerini tutuyoruz, gözlerine bakıyoruz, üzüntülü ve zor günlerinde hem hastalarımızın hem yakınlarının yanlarında oluyoruz" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR