Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kurulduğu günden itibaren sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veren son yıllardaki başarılarıyla da dikkat çeken Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz ve öğrencilerini makamında kabul etti. Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim başta olmak üzere ilgili projelerine aktif katılım sağlayarak birincilikleriyle de gençlere örnek olan okulun şampiyon öğrencilerini ağırladığı için mutlu olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, 'Yeni nesil, genç bilgelerden oluşacak ve gelecek genç bilgelerin olacak. Bilge nesil, kent kültürünü tanıyacak. Tarihini, yaşadığı coğrafyayı, kültürünü ve değerlerini iyi bilecek. Kentlilik ve aidiyetlik bilincine sahip olacak' dedi.
Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve Kocaeli eğitim camiasında büyük ilgi gören 'Kocaeli'nin Genç Bilgeleri' bilgi yarışmasında Kartepe ilçesini temsilen katıldıkları il finalinde 11 ilçeyi geride bırakarak şampiyon olmayı başaran Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi'ni bu başarıdan dolayı tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, 'Kocaeli'nin kültür varlıkları, coğrafyası, tarihi, müzik ve yemekleri, turizmi, sporu, önemli şahsiyetleri gibi kategorilerden 25 sorudan 21'ine cevap veren öğrencilerimizin 210 puanla il birincisi olmasını çok değerli buluyorum. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum' diye konuştu.
Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz ve öğrenciler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun eğitime ve okullarına verdiği katkılar için de teşekkür ettiler. Ziyaret, sıcak bir ortamda gerçekleşen sohbetin ardından fotoğraf çekilmesi ile son buldu.

Başkan Karaosmanoğlu: "Gelecek genç bilgelerin olacak’"