Canik Belediyesi, ibadethaneleri eski kimliğine kavuşturmak için ilçe genelindeki camileri yenilemeye devam ediyor. Bugüne kadar 73 camiyi tadilat ve çevre düzenlemesi yaparak baştan aşağı yenileyen Canik Belediyesi, son olarak Yayla Mahallesi Çubuk Camii'nde yaptığı çalışmaları da tamamladı. Camide 650 bin liralık yatırımla yapılan tadilat ve çevre düzenleme çalışmaları düzenlenen törenle açıldı.

DEĞERLERİYLE BÜYÜYEN ŞEHİR

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve muhtarların da katıldığı açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Osman Genç, manevi değerleriyle büyüyen bir şehir hedefiyle camileri ihya ettiklerini söyledi. Bugüne kadar 73 camide 50 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarına işaret eden Başkan Genç, "Nasıl ki eğitim yuvaları bir şehrin beyni ise ibadethaneler de o şehrin kalbidir. İşte bu nedenle amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle şehrin kalbi olan camilerimizi yeniden eski kimliğine kavuşturmak" dedi.

KIRSALA YATIRIM

Özellikle kırsal mahallelerde önemli çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Başkan Genç, "Kırsal bölgelerimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu mahallelerimizde sadece okul ve cami tadilatları değil, kültürel ve sosyal dönüşümü sağlamak amacıyla sıbyan okulları, hanım konakları ve spor tesisleri de yapıyoruz. Bugün binlerce çocuk ve gencimiz ile hanım kardeşlerimiz yaptığımız bu eğitim, kültür, sanat, spor tesislerinden yararlanıyor. Canik'te topyekün bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

HİZMETE AÇILDI

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler ise Canik'te AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneğinin sergilendiğini söyledi. Konuşmaların ardından, Yayla Mahallesi Muhtarı Erdal Ciba, mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Genç'e teşekkür ederek plaket verdi. Ardından Başkan Genç, beraberindeki diğer protokol üyeleriyle birlikte Çubuk Camii'nde yapılan 650 bin lira maliyetli taş duvar, boya, iç parke, hatıl, korkuluk, şadırvan ve aydınlatma çalışmalarının açılışını gerçekleştirdi.