Liv Hospital Samsun Çocuk Psikiyatrisi Kliniği'nden Uzm. Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım, 'Çocuklarda Arkadaş Edinme' hakkında bilgi verdi. Yıldırım, çocuklarının iyi arkadaş ilişkileri kurmaları konusunda ebeveynlere düşen görevlerin olduğunu vurguladı.

OYUN ZAMANLARI PLANLAYIN

Yıldırım, 'Çocuğunuzla, arkadaşların birbirleriyle nasıl davranmaları gerektiği hakkında konuşun. İyi arkadaşların başkalarına saygı duyduğunu, kuralları izlediğini ve ihtiyaç duyanlara yardım ettiğini açıklayın. Eşiniz ve arkadaşlarınız ile iyi ilişkiler kurmak en az bu becerileri konuşmak kadar önemlidir. Sağlıklı ilişkileri teşvik etmek için çocuğunuzun üzerinde olumlu etkisi olduğunu düşündüğünüz çocuklarla oynayabileceği fırsatlar yaratın. Evinizde oyun zamanları planlayın' şeklinde konuştu.

AKTİF BİR ROL ALIN

Çocukların arkadaş seçiminde ebeveynlerin aktif bir rol alması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, 'Çocuklarınızın arkadaşlarını tanıyın, neler olduğunu gözlemleyin ve istediğiniz değerleri gösterip göstermediklerini görün. Okul kalitesi ile ergenlerin arkadaş olarak seçtiği çocukların özellikleri arasında doğrudan bir ilişki olduğu biliniyor. Daha iyi okullardaki çocuklar daha olumlu özelliklere sahip arkadaş seçmeye eğilimlidirler. Son olarak, çocuğunuzla olan ilişkinize odaklanın' ifadelerini kullandı.