AK Parti Samsun İl Başkanlığı, 27. Dönem Milletvekili Aday Adaylarını, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıyla tanıttı. Yoğun katılımın olduğu toplantıda, mevcut milletvekilleri aday adayı listesinde yer almalarına rağmen katılamadı.

CHP ANCAK AÇIKLADI

Tolantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, 24 Haziran'ın Türkiye için tarihi bir karar olduğunu ifade ederek, "Bunun hepiniz bilincindesiniz ve partimize destek olmak için aday adayı oldunuz. Biz de kongre sürecini bitirmiştik, seçim kararıyla birlikte çalışmalarımıza hız verdik. Biz her zaman seçimlere en hızlı hazırlanabilen partiyiz. Bir seçim bittiğinde hemen ardından diğer seçimlere hazırlanıyoruz. Birçok parti henüz cumhurbaşkanı adayını dahi belirleyememişken, bizler sandık kurulu üyelerimizi dahil belirledik, çalışmalara da başladık. CHP cumhurbaşkanı adayını ancak açıklayabildi" şeklinde konuştu.

103 BAŞVURU MEMNUN ETTİ

Adayların yaklaşık bir haftadır sahada olduğunu kaydeden Karaduman, "24 Nisan Salı günü başlayan ve 2 Mayıs Çarşamba günü biten 9 günlük süreç içerisinde milletvekili aday adaylarımızın başvurusunu tamamladık ve Genel Merkeze gönderdik. Toplam 103 müracaat aldık. Bu müracaatların içerisinde 21 kadın, 11 engelli ve 25 yaşından küçük 9 kardeşimizin bulunması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Sizler de artık bizim yol arkadaşımızsınız. Bu kutlu yolda yürürken, partimizin teşkilat disiplininde yürümenizi sizden rica ediyorum. Bunu yaptığınızı da gözlemliyorum ama sizler de biliyorsunuz Türkiye'deki tek kurumsal parti AK Parti, dolayısıyla kurumsal kimliğe uygun hareketler içerisinde olmamız gerekir. Broşür ve tanıtımlarda bu kimliğe uygun olarak hareket etmenizi rica ediyorum. Sosyal medyadan verdiğiniz mesajlar ve görseller de bu yapıda olması gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti. Adaylar toplantıda kendilerini tek tek tanıttı.

Zerrin SOMUNCU