AK Parti Samsun'da, büyükşehir belediye başkanlığı için temayül heyecanı yaşandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa ederek, partisinden milletvekili aday adayı olan Yusuf Ziya Yılmaz'dan boşalan başkanlık koltuğuna kimin aday olacağını belirlemek amacıyla temayül yoklaması yapıldı.

268 KİŞİ OY KULLANDI

İlçe belediye başkanları, meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, il kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, il gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları başkanları, ilçe gençlik kolları başkanlarının aralarında bulunduğu toplam 268 kişi, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi 68 kişinin içinde olduğu listeden seçtikleri kişi için oy kullandı.

SAMSUN İÇİN HAYIRLI OLSUN

AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Sorumlusu Mehmet Geldi, süreçle ilgili bilgi vererek, "Büyükşehir Belediye Başkanı'nın istifasının ardından genel merkezimiz, bir seçim takvimi belirledi. Buna göre burada bir temayül yoklaması yapılıyor. Her bir arkadaşımız kendi iradesiyle 1 kişi seçiyor. Buradan öne çıkacak 4 ya da 5 ismi Genel Merkez değerlendirecek. Bu isimler de Ankara'ya davet edilecek. Genel Başkan Yardımcımızla, programının uygunluğuna göre de Cumhurbaşkanımızla görüştürülecek ve kendi kanaatini ortaya koyacak. Şimdiden Samsun için hayırlı olmasını diliyorum. Samsun teşkilatımız birlik ve beraberlikle bu gibi durumların üstesinden geldi. Yine aynı şekilde kalkacağından şüphem yok" diye konuştu.

SONUÇ AÇIKLANMAYACAK

İl Başkanı Hakan Karaduman ise temayül sonucunun hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Buradan çıkacak isimlerle Genel Merkezimizin görüşmesinin ardından, perşembe günü Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerinin katılımıyla resmi seçimi yapacağız. Buradaki sonuçlar da açıklanmayacak" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU