Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hülya Arlağ, öğrencilerin milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri geliştirmeleri, onlarda yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında aileler ziyaret edildiğini söyledi.
Projeyle öğrencilerin toplumla kalıcı gönül köprüleri kurmak, onların sosyal becerilerini geliştirmek, okulu temsil etme bilinci kazanmaları ve okula aidiyet duygularının güçlendirilmesini de amaçladıklarını dile getiren Okul Müdürü Arlağ, ayrıca toplumda mesleki ve teknik Anadolu liselerinin tanıtılmasını, öğrenci ve öğretmenlerin toplumla bütünleşmesini istediklerini aktardı.
Arlağ, şu bilgileri verdi: 'Güzellik ve Saç Bakım, Giyim Üretim Bölümü, Yiyecek İçecek Hizmetleri bölümleri öğrencileri Altınordu ilçesine bağlı mahallelerde ihtiyaç sahibi yoksul ve yaşlı ailelere onların hayatlarını kolaylaştıracak bilgilendirme ya da yardımlarda bulundular. Güzellik ve Saç Bakım Bölümü öğrencileri saçları uzamış, hijyene, bakıma ihtiyacı olan yaşlılarımıza kuaför hizmeti verirken Giyim ve Üretim Bölümü söz konusu evlerde tük perde ve nevresim dikimi gibi ihtiyaçlarını giderdiler. Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri ise yemek pişirme teknikeri, sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirme yaptılar.'
Aynı zamanda Alan Tanıtım Şenlikleri düzenleyerek elde ettikleri gelirlerle ziyaret gerçekleştirdikleri ailelerin çocuklarına bisiklet hediye ettiklerini söyleyen Arlağ, projeden velilerin çok memnun kaldıklarını ifade etti.

Meslek liseli öğrencilerden örnek davranış