Doç. Dr. Aktaş, Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda, SANKO Okulları öğrencileriyle 'Bakıp Göremediklerimiz' konulu sunumda bir araya geldi.
SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlker Saygılı, SANKO Koleji, Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Uğur Topuz, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı programda eğitim süreci ve çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Doç. Dr. Aktaş, 'SANKO Okulları öğrencileriyle bir araya gelmek benim için mutluluk verici. Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir şeyler katabilirsiniz' dedi.
ODTÜ Malzeme Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduğunu belirten Doç. Dr. Aktas, Almanya Christian Albrechts Üniversitesi'nde Malzeme Bilimleri ve Mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimi aldığını kaydetti.
Doç. Dr. Aktas, '2004 yılında Almanya Leibniz Yeni Malzemeler Enstitüsü'nde çalışmaya başladım ve aynı enstitüde doktora çalışmalarımı tamamlamadıktan sonra Biyomedikal Yüzey Teknolojileri Bölümü'nün kurulmasında aktif rol oynadım. Aynı birimde bölüm başkanlığı görevini 2015 yaz dönemine kadar sürdürdüm' diye konuştu.
Özellikle tıp ve biyomedikal alanında kullanılmak üzere farklı nanomalzemelerin ve nanoyüzeylerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Doç. Dr. Aktas, enerji, savunma, gibi farklı endüstriler için de malzeme ve yüzeyler geliştirdiğine vurgu yaptı.
Çalışmalarını Almanya CAU-Malzeme Bilimleri Enstitüsü'nde sürdüren Doç. Dr. Aktas, 'Ayrıca Saarland Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kardiyovasküler biyomalzemeler alanındaki araştırmaları koordine etmekteyim. Aynı fakültede nanoteknolojinin tıbbi uygulamaları alanında dersler veriyorum' ifadelerine yer verdi.
Avrupa Birliği ülkelerinin yanı sıra, ABD, Hindistan ve Kore gibi ülkelerle de sıkı iş birlikleri yürüttüğünü vurgulayan Doç. Dr. Aktas şöyle devam etti:
'Prof. Werner Petersen Bilim Ödülü, Prof. Hardt Başarı Ödülü, Uluslararası Tıp Akademisi Ödülü gibi ödüller alarak, ülkemin adını en iyi şeklide temsil etmeye çalışıyorum. 70'den fazla bilimsel makale ve 15 patent sahibiyim. 2013 yılında Forbes tarafından Ar-Ge çalışmalarına en fazla fonlama sağlayan başlıca Türk bilim insanlarından biri olarak gösterilmiş olmaktan da gurur duyuyorum. Bilim insana farklı şeyler katabiliyor. Merak duygunuz her zaman olsun, 'Neden?' sorusunu daima sorun. Parayla alamayacağınız şeyler elde etmeye çalışın. Parayla kazanmayacağınız şeyler yapın.'
Sunumunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan ve 'Bu soruların hepsi birbirinden değerli. Konuya bu kadar hâkim oluşunuz beni çok mutlu etti' diyen Doç. Dr. Aktaş'a, SANKO Koleji, Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Uğur Topuz teşekkür ederek, armağan takdim etti.

SANKO Üniversitesi “Sankonuk” programı