ESOB 30'uncu Olağan Genel Kurulu Esnaf Sarayı'ndaki Zirve Düğün Salonunda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Elazığ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Cemil Erdem, kâtip üyeliklerini ise Mustafa Kotan, Kenan Gerez, Raci Çavuşoğlu ve Süphan Şahin Feyizoğlu'nun yaptığı genel kurulda seçime tek listeyle gidildi. Açılış konuşmasını yapan Rasim Fırat, desteklerini esirgemeyen tüm esnaf ve sanatkârlara teşekkür etti. Genel Sekreter Cüneyt Acır'ın faaliyet raporunu okumasının ardından, denetim kurulu raporları ibra edildi. Daha sonra yapılan seçimde genel kurula katılım sağlayan delegelerin tümünün oyunu alan Rasim Fırat yeniden başkanlığa seçildi.
Bu arada 16 yıl boyunca sürdürdüğü Kunduracılar Odası Başkanlığı görevinden ayrılan İshak Karslıoğlu'na ESOB Başkanı Rasim Fırat teşekkür plaketi verdi.
Son iki dönemdir de ESOB Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüten Karslıoğlu'yla esnaf ve sanatkâra hizmet ettiklerini belirten Başkan Fırat, 'İshak Başkana bundan sonraki hayatında sağlık bir uzun ömür diliyorum. Dostluğumuz her daim baki kalacaktır' dedi.
Karslıoğlu da Başkan Fırat ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Rasim Fırat, 'Sevgili yol arkadaşlarım emin olun kolay bir iş yapmıyoruz. Ne yazık ki şehrimizde seçtiğimiz kişilerin arkasından konuşuyor, dedikodularını yapıyor, hakaret ve iftiralarda bulunuyoruz. Milletvekili olsun, Belediye Başkanı ya da sivil toplum kuruluşu olsun hemen aşağı çekme gibi bir derdimiz var. Tek derdimiz elimizden geldiği kadar esnaf ve sanatkârlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturabilmek. Bundan sonraki süreçte de Allah ömür verdikçe bu yoldan da ayrılmayacağız. Birliğim, yönetim kurulu üyelerim ve şahsım adına hepinize teşekkür ediyorum. Bizlere gösterdiğiniz bu teveccüh ve verdiğiniz destekle hizmetlerimize devam edeceğiz' diye konuştu.
ESOB'da 5'inci dönemine giren Başkan Rasim Fırat'ın Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Oto Tamir ve İmalatçıları Odası Başkanı Fatih Çiftçi, Lokantacılar Odası Başkanı Zeki Pınar, Demirciler Odası Başkanı Zekai Kaplan, Otel ve Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, Oltu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Samih Türkan, Sıhhi Su, Kaloriferciler Tesisatçılar ve Doğalgaz Odası Başkanı Fatih Kantar.
Yönetim Kuruyu yedek üyeleri
Yücel Karakaya, Selim Alak, Ali Çakar, Mehmet Eren, Hanifi Seven, Raci Çavuşoğlu, Ümmühan Gülsüm Musanoğlu Toprak,
Denetim Kurulu Asil
Süphan Şahin Feyizoğlu, Faruk Atalay, Kenan Gerez
Denetim Kurulu Yedek
İbrahim Çelik, Fahrettin Harbi, Samet Erdoğan
Disiplin Kurulu Asil
Alaattin Kılıç, Fuat Yılmaz, Sebahattin Bingöl
Disiplin Kurulu Yedek
Hüseyin Aydın, Rafet Şenşurt, Köksal Zil

ESOB’ta ‘Fırat’ ile yola devam