Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 626.'sı gerçekleştirilen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri ve Geyikkoşan Yağlı Güreşleri, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni güreş alanında gerçekleştirildi. Geyikkoşan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Recep Kara kazanırken, başpehlivanlık kupasını ise Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın elinden aldı.

11 YILDIR RAKİPSİZ AĞA

Güreş sevenlerin yanı sıra Geyikkoşan Mesire Alanı'nı dolduran vatandaşlar ise kasaplar tarafından hazırlanan kuzuları mangalda pişirerek piknik yaptı. Binlerce kişinin katıldığı güreşler nefes kesti. Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda başpehlivanlığı Recep Kara kazanırken, 11 yıldır güreş ağalığını sürdüren işadamı Hasan Asan 100 bin TL bağış yaparak yeniden ağa seçildi.

KARADENİZ'İN KIRKIPINARI

Geyikkoşan Güreşleri'nin Karadeniz'in Kırkpınar'ı olarak bilindiğini dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 'Bu güreşlerin tarihi de Kırkpınar Güreşleri kadar eskiye gider. Kırkpınar'da güreşen pehlivanlarımız burada da er meydanına çıkar. Dolayısıyla 6 asırdır devam eden Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Güreşleri bizleri bir araya getiriyor, birlik ve beraberliğimizi daim kılıyor' dedi.

BİRLİĞİMİZİ MUHAFAZA EDİYOR

Ata sporunu yaşatmak adına burada emek sarf eden herkese teşekkür eden Samsun Valisi Osman Kaymak ise, 'Burada ata sporumuzu ve ata kültürümüze sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimizi koruyoruz. Biliyorsunuz; Türkiye yaşadığı bu süreçte uluslararası güçlerin cenderesi altında, hal böyleyken onlara verilecek en güzel birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek' şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ GÜZELLİĞE LAYIK

Güreş sporunun milli kültürün önemli hamurlarından biri olduğunu belirten Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 'Güreş sporu bizi biz yapan kaynaştıran değerlerimizden birisidir. Bu topraklarda tarihi değerlerimizi yaşatma yolunda Alaçam ve bölgesinin insanı üzerine düşeni yapıyor. Bizler de sizlerin taleplerini yerine getirmek ve bu organizasyonları daha güzel ortamda yapılmasını sağlamak için bu güzel tesisi Alaçam'a kazandırdık. Alaçam, Samsun ve Türkiye'miz her türlü güzelliğe layık. Yine sizlerin talepleri doğrultusunda Alaçam'a modern bir hastane kazandıracağız. İnşallah bu yıl yatırım programına alıp temelini atıp hızla inşaatına başlayacağız. Sadece Alaçam değil İlkadım ve Tekkeköy ilçelerimize de birer hastane kazandırıyoruz. Aynı zamanda Samsun'da bir fizik tedavi ve yüksek güvenlikli psikiyatri hastanesi yapacağız. Bu sene şehir hastanemizin temellerini atıyoruz. İnşallah 2 yıl içerisinde Karadeniz'in mükemmel bir şehir hastanesini Samsun'a kazandıracağız. Ayrıca Samsun'un hizmet anlamında her ihtiyacını karşılamak için 6 milletvekili olarak adım adım takip ettik, bundan sonra da takip etmeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Düzenlenen güreşlere ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Danıştay Üyesi Osman Tural, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Ümit CEYLAN